Ο Κουζμίνσκας «ανεβάζει» στροφές σταδιακά και δοκιμάζει το χέρι του στην ΑΕΚ

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο Κουζμίνσκας «ανεβάζει» στροφές σταδιακά και δοκιμάζει το χέρι του στην ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 11:57 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 05.02.2024

Η ΑΕΚ περιμένει την μεγάλη επιστροφή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, με τον Λιθουανό φόργουορντ να προσπαθεί να μπει σε ρυθμό προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως από την στιγμή που χτύπησε και έμεινε εκτός δράσης η ΑΕΚ δεν είναι ίδια ομάδα. Για την ακρίβεια έχασε μια πολύ σημαντική σταθερά της και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και έναν παίκτη που προσφέρει ισορροπία σε όλο το γκρουπ με την παρουσία και την ηρεμία που εκπέμπει.

Για την ΑΕΚ η απώλεια του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν κομβική και αυτό φάνηκε στα παιχνίδια που ακολούθησαν. Είναι χαρακτηριστικό πως χωρίς τον Λιθουανό φόργουορντ η Ένωση μετράει 2 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την απουσία του έμπειρου άσου να κάνει... θόρυβο.

Μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε, έπειτα από το κάταγμα το οποίο υπέστη στο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι, ο «Κούζμι» βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης. Για την ακρίβεια, σε αυτή τη φάση βρίσκεται στο τελικό στάδιο αυτής και μετράει αντίστροφα για την επάνοδο στα παρκέ. Μια επάνοδο που θέλει πολύ η ομάδα, αλλά και ο ίδιος, ο οποίος θέλει σαν... τρελός να παίξει και να βοηθήσει την Ένωση.

Αυτός άλλωστε ήταν και ένας σημαντικός λόγος που ο έμπειρος φόργουορντ ταξίδεψε με την ομάδα στα παιχνίδια κόντρα σε Προμηθέα, Καρδίτσα και Χάποελ Χολόν, ώστε να βοηθήσει πνευματικά τους συμπαίκτες του και να τους εμψυχώσει, μέσα από την ηγετική παρουσία του.

Τις τελευταίες μέρες ο Κουζμίνσκας έχει ανεβάσει στροφές για τα καλά. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να δοκιμάζει να μπαίνει σε κομμάτια προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα. Για την ώρα ακόμα δεν έχει μπει σε φουλ ρυθμό, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει σταδιακά και με ορίζοντα το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί όπου θέλει να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ΑΕΚ να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Στο παιχνίδι με την Μούρθια θα απουσιάσει και θα συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα, με σκοπό να καλύψει το χαμένο έδαφος και να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμος για να ενισχύσει την ομάδα του Ηλία Ζούρου στο φίνις της σεζόν.