Η ΑΕΚ Betsson «δένει» τον Κουζμίνσκας με διετές συμβόλαιο

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Η ΑΕΚ Betsson «δένει» τον Κουζμίνσκας με διετές συμβόλαιο

Χρήστος Τσάλτας 12:28 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 13.05.2024

Η παραμονή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αποτελεί βασική προτεραιότητα ενόψει της νέας σεζόν, με την ΑΕΚ Betsson να δίνει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών στον Λιθουανό φόργουορντ.

Από τη στιγμή που τελείωσε η... αγγαρεία των playouts, για την ΑΕΚ Betsson, έγινε ακόμα ένα βήμα ώστε να τελειώσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Μια σεζόν που ήταν απόλυτα αποτυχημένη, καθώς σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις που υπήρχαν.

Την ίδια ώρα όμως υπήρχε και ένας παίκτης που ξεχώριζε με την παρουσία του εντός παρκέ, αλλά και γύρω από τα αποδυτήρια της ομάδας. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν το σημείο αναφοράς της Ένωσης τη φετινή σεζόν, δίνοντας πολλές λύσεις στην επίθεση. Σταδιακά έβγαινε όλο και περισσότερο μπροστά, για τους συμπαίκτες του, ενώ στην καλή του μέρα έπαιρνε στις πλάτες του την ομάδα του Ηλία Ζούρου κάνοντας τη διαφορά.

Πήρε το ντέρμπι... γοήτρου η Καρδίτσα και αποχαιρέτησε τη σεζόν με χαμόγελο
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:26 - 27.04.2024

Πήρε το ντέρμπι... γοήτρου η Καρδίτσα και αποχαιρέτησε τη σεζόν με χαμόγελο

Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου να κλείνει τη σεζόν με νίκη απέναντι στην ΑΕK Betsson (81-79), κερδίζοντας το χειροκρότημα για ακόμα μια φορά.

Αυτά τα στοιχεία, μαζί με τον πολύ θετικό χαρακτήρα του έχουν κάνει ξεχωριστή και σημαντική την παρουσία του στην Ένωση. Κάτι που αναγνωρίζει και η διοίκηση Αγγελόπουλου, η οποία έχει πάρει την απόφαση να κρατήσει τον Λιθουανό και να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα γύρω του.

Τις επόμενες μέρες, εντός της εβδομάδας που έρχεται για την ακρίβεια, οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας τους είναι αμοιβαία, ενώ ως προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και ακόμα μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, η ΑΕΚ Betsson θα προσφέρει συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών στον Λιθουανό φόργουορντ, για να τον «δέσει» στην ομάδα ως το τέλος της καριέρας του. Γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντική υπόθεση για την Ένωση, που θέλει να έχει στις τάξεις της έναν παίκτη με την προσωπικότητα του «Κούζμι». Την ίδια ώρα και ο ίδιος o παίκτης ψάχνει ένα συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών για να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια σε αυτή τη φάση της καριέρας του.

Για τον Κουζμίνσκας η ζωή στην Αθήνα είναι ιδανική σε όλα τα επίπεδα. Βρίσκεται σε ένα μέρος που έχει πολύ ωραίο καιρό και ήλιο, η οικογένειά του έχει εγκατασταθεί πλήρως, ενώ και ο ίδιος βλέπει την πρωτεύουσα ως ένα μέρος ιδανικό για να μεγαλώσει η οικογένειά του. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν που συγγενικά του πρόσωπα ήρθαν στη χώρα μας για αρκετές μέρες, απολαμβάνοντας τη ζωή.

Κάτι που αναμένεται να γίνεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την επόμενη διετία, με την επιθυμία της Ένωσης να τον διατηρήσει στις τάξεις της να είναι τέτοια ώστε να ικανοποιήσει τα «θέλω» του παίκτη σε όλα τα επίπεδα.