Αυτή είναι η λίστα με τους πιο πλούσιους αθλητές για το 2023 - Σε ποια θέση βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@Photo by Jason Miller/Getty Images

Αυτή είναι η λίστα με τους πιο πλούσιους αθλητές για το 2023 - Σε ποια θέση βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:35 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 09.02.2024

Χάρη στο ηγεμονικό συμβόλαιο που υπέγραψε με την Αλ Νασρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πιο πλούσιος αθλητής στον κόσμο. Στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το 2023 θα έλεγε κανείς πως ήταν μία ιδανική χρονιά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με τα 54 γκολ σε 59 εμφανίσεις αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του έτους, αφήνοντας πίσω του ποδοσφαιριστές όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ κι ο Χάρι Κέιν

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν μόνο ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής του πλανήτη το 2023, αλλά κι ο πιο πλούσιος αθλητής. Η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Sportico, παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές και στην κορυφή της βρίσκεται ο «CR7», καθώς είχε έσοδα 256 εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο ηγεμονικό συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι με την Αλ Νασρ και το οποίο του αποφέρει 200 εκατ. ετησίως, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από τις πολλές εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει αλλά και τις διάφορες επιχειρήσεις του. 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ισπανός πρωταθλητής του γκολφ Τζον Ραμ με έσοδα 190 εκατομμυρίων και στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος προσέθεσε στους λογαριασμούς του 121 εκατομμύρια ευρώ (60.5 από τα συμβόλαιο με Παρί και Ίντερ Μαϊάμι κι άλλα τόσα από τις χορηγίες). Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Λεμπρόν Τζέιμς κι ο Κιλιάν Εμπαπέ. 

Η εν λόγω λίστα έχει κι ελληνική παρουσία, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με έσοδα 82.3 εκατ. ευρώ είναι στην όγδοη θέση.