Ο Άντονι Έντουαρντς το έχει ξανακάνει: Όταν έπαιρνε την... ψυχή των αντιπάλων του με αδιανόητα poster dunks (vids)

Ο Άντονι Έντουαρντς το έχει ξανακάνει: Όταν έπαιρνε την... ψυχή των αντιπάλων του με αδιανόητα poster dunks (vids)

Χρήστος Τσάλτας 18:00 - 19.03.2024

Όλος ο πλανήτης μιλάει για το ασύλληπτο poster κάρφωμα μπροστά στον Τζον Κόλινς, στην αναμέτρηση των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με τους Γιούτα Τζαζ. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Και σίγουρα ούτε η τελευταία...

Τα ξημερώματα της Τρίτης ο Άντονι Έντουαρντς χάρισε μια από τις πιο θεαματικές φάσεις που έχουμε δει στα παρκέ του ΝΒΑ, όχι μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά τα τελευταία χρόνια γενικότερα. Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Μινεσότα Τίμπεργουλβς οδηγεί την ομάδα του προς την κορυφή της Δύσης και κόντρα στους Γιούτα Τζαζ τράβηξε όλα τα βλέμματα.

Για ποια φάση όμως, μιλάει όλος ο πλανήτης τις τελευταίες ώρες;

Με το σκορ στο 66-65, στην αναμέτρηση των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με τους Γιούτα Τζαζ, ο Έντουαρντς έκλεψε την μπάλα και αφού πήρε την πάσα του Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς έκανε... αφίσα τον Τζον Κόλινς με ένα απίστευτο κάρφωμα, πατώντας λίγο μετά την γραμμή των βολών.

Φυσικά οι αντιδράσεις του κόσμου στο Target Center ήταν επικές, καθώς οι φίλοι των Τίμπεργουλβς σηκώθηκαν να αποθεώσουν τον χαρισματικό γκαρντ/φόργουορντ.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ant Man έκανε poster κάποιον αντίπαλό του με ασύλληπτο κάρφωμα. Η αρχή είχε γίνει από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του στο ΝΒΑ. Στην ρούκι σεζόν του με τους «Λύκους» ο Έντουαρντς πήρε τα βήματα, από την πλάγια γραμμή και κάρφωσε με όλη του τη δύναμη μπροστά στον Γιούτα Ουατανάμπε.

Η εικόνα κια οι αντιδράσεις «μιλούν» από μόνες τους.

Στην ίδια σεζόν και αφού είχε... ζεσταθεί για τα καλά, ο Έντουαρντς χάρισε ακόμα ένα ασύλληπτο poster κάρφωμα. Στο ίδιο γήπεδο, το Target Center και την αναμέτρηση των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ο άσος από την Τζόρτζια πήρε τα βήματα και παρά την προσπάθεια του Ρόμπερτ Κόβινγκτον, που διακρίνεται για τις αμυντικές του επιδόσεις, το μόνο που κατάφερε ο RoCo ήταν να γίνει μέρος της «αφίσας» του Έντουαρντς.

Την επόμενη σεζόν ο Έντουαρντς άρχισε να εδραιώνεται ως ηγέτης των Τίμπεργουλβς. Στο παιχνίδι με τους Μαϊάμι Χιτ μάλιστα χάρισε ακόμα μια ασύλληπτη φάση. Διότι πήρε τα βήματα, από τις 45 μοίρες και κάρφωσε δίχως οίκτο μπροστά στον Γκέιμπ Βίνσεντ, που προσπάθησε να του σταματήσει την πορεία. Για κακή τύχη του Ant οι διαιτητές τον χρέωσαν με επιθετικό φάουλ και έτσι το εντυπωσιακό poster dunk δεν μέτρησε. Το βίντεο όμως με τον Έντουαρντς να καρφώνει και να παίρνει παραμάζωμα τον Νιγηριανό γκαρντ έχει μείνει έως και σήμερα.

Το μπασκετικό θράσος του Έντουαρντς ξεχειλίζει. Όπως και η αυτοπεποίθησή του πάνω στο παρκέ. Όταν πατάει γήπεδο νιώθει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης και δεν φοβάται κανέναν. Αυτό έδειξε πρόσφατα και στην Crypto.com Arena του Λος Άντζελες, στο παιχνίδι των Λέικερς απέναντι στους Τίμπεργουλβς. Ο εκρηκτικός άσος πήρε τα βήματα και πήγε να πραγματοποιήσει ένα (ακόμα) ασύλληπτο poster dunk μπροστά στον Άντονι Ντέιβις. Η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι...

Το κάρφωμα μπροστά στον Τζον Κόλινς το χαρακτήρισε ως «το καλύτερο της καριέρας μου», με το πέρας του αγώνα. Αν μη τι άλλο ήταν το πιο εμφατικό όλων. Το σίγουρο όμως είναι πως δεν θα σταματήσει εδώ. Γιατί είναι τέτοια η ποιότητά του και ο τρόπος που παίζει, που αναμένονται ακόμα περισσότερα εντυπωσιακά καρφώματα μπροστά σε όποιον προσπαθήσει να τον μαρκάρει.

Γιατί αυτός είναι ο Άντονι Έντουαρντς...

Sportal Euroleague Show με Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης