Αποκάλυψη: Μετακομίζει στην Κίνα για την ομάδα του Κεραμιδά ο Άλφα Καμπά

Άλφα Καμπά

Αποκάλυψη: Μετακομίζει στην Κίνα για την ομάδα του Κεραμιδά ο Άλφα Καμπά

Χρήστος Τσάλτας 10:45 - 20.09.2023

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του βρήκε ο Άλφα Καμπά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, έπειτα από μια σεζόν στην Μπουντούτσνοστ θα αγωνίζεται στην Κίνα, για λογαριασμό των Jiangsu Dragons, ομάδα στην οποία προπονητής είναι ο Κώστας Κεραμιδάς.

Από την Ευρώπη στην Κίνα ο Άλφα Καμπά. Ο Γάλλος σέντερ, που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Μπουντούτσνοστ, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της ABA Liga, θα μετακομίσει σητν Ασία την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ έδωσε τα χέρια με τους Jiangsu Dragons, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά αναζητούσε έναν σέντερ για να ενισχύσει την φροντ λάιν της, με τον Έλληνα κόουτς να καταλήγει στην περίπτωση του έμπειρου άσου, ο οποίος μετράει σημαντική παρουσία στην Ευρώπη, έχοντας αγωνιστεί σε Μπέγκα, Βιλερμπάν και Γκαζιαντέπ, πριν μετακομίσει στην Ποντγκόριτσα την περασμένη σεζόν.

Ο Καμπά μάλιστα βίωσε μια δύσκολη στιγμή κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στην καρδιά, στα μέσα Οκτωβρίου, ωστόσο ανάρρωσε και κατάφερε να βγάλιε τη σεζόν χωρίς προβλήματα με την Μπουντούτσνοστ.

Την σεζόν που πέρασε, στα 23 παιχνίδια που αγωνίστηκε με την Μπουντούτσνοστ μέτρησε 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 56,8% στα δίποντα και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο, δίνοντας όγκο και δύναμη στην φροντ λάιν της ομάδας από το Μαυροβούνιο.