H AEK υποδέχεται το Μαρούσι, στη Ρόδο ο Προμηθέας για μια κόντρα ολκής - Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

H AEK υποδέχεται το Μαρούσι, στη Ρόδο ο Προμηθέας για μια κόντρα ολκής - Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 11:39 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 09.12.2023

Με τρία παιχνίδια ξεκινάει το Σάββατο (9/12) η δράση της 10ης αγωνιστικής στην Stoiximan Basket League, με τον Προμηθέα να φιλοξενείται στη Ρόδο από τον Κολοσσός, την ΑΕΚ να υποδέχεται στα Λιόσια το Μαρούσι και τον Γιάννη Χριστόπουλο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκου του Απόλλωνα κόντρα στο Λαύριο.

Από τη Ρόδο ξεκινάει η δράση της 10ης αγωνιστικής του εγχώριου πρωταθλήματος, εκεί όπου ο Κολοσσός το Σάββατο το μεσημέρι (9/12, 16:00) θα φιλοξενήσει τον δυναμικό Προμηθέα. Δηλαδή, την ομάδα που αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη της Basket League

Με επτά νίκες σε εννέα αγώνες οι Πατρινοί, θα παραταχθούν χωρίς τον εξαιρετικό Χάντερ Χέιλ, ο οποίος ήταν ο MVP της περασμένης αγωνιστικής, όταν όμως εκτός από τη λαμπερή του παρουσία, «κληρονόμησε» και ένα σπασμένο δάκτυλο. Γεγονός που θα τον αφήσει εκτός δράσης για σχεδόν δύο μήνες! 

Ο Κολοσσός με τη σειρά του, έχει δείξει κάποια θετικά δείγματα γραφής, αλλά έχει μείνει πίσω στη συλλογή θετικών αποτελεσμάτων και με ρεκόρ 3-6 βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Μαρούσι και το Λαύριο, έχοντας όλοι πίσω τους μόνο τον Απόλλωνα και την Καρδίτσα. 

Το Μαρούσι θα συναντήσει στα Λιόσια την ΑΕΚ, που ψάχνει την ισορροπία εντός των συνόρων και την πέμπτη νίκη της στο πρωτάθλημα, ενώ η δεύτερη ομάδα της Πάτρας, ο Απόλλωνας, με τον Γιάννη Χριστόπουλο για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο του, υποδέχεται το Λαύριο με σκοπό να «ξεκολλήσει» από τον πάτο της βαθμολογίας.  

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου
16:00 / Κολοσσός - Προμηθέας
17:15 / Απόλλων Πατρών - Λαύριο
20:15 / ΑΕΚ - Μαρούσι

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
17:15 / Άρης - Περιστέρι
20:15 / Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Δεκεμβρίου 11 Δεκεμβρίου
20:15 / Καρδίτσα - Ολυμπιακός