Η Τενερίφη υποδέχεται την Τόφας και όποιος νικήσει συναντά το Περιστέρι bwin στον ημιτελικό του Final Four
i

© photo by Anadolu / Getty Images / Ideal Images

Η Τενερίφη υποδέχεται την Τόφας και όποιος νικήσει συναντά το Περιστέρι bwin στον ημιτελικό του Final Four

Γιώργος Γαβριλάκης 10:18 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 17.04.2024

To βράδυ της Τετάρτης (17/4) το Περιστέρι bwin θα μάθει τον αντίπαλό του στο Final Four του Basketball Champions League και αυτός θα προκύψει από την αναμέτρηση της ισπανικής Τενερίφης με την τουρκική Τόφας - Τζάμπολ στις 21:00, τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sports 4.

Οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή της στο Final Four του Basketball Champions League που θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Απριλίου στο Βελιγράδι, ήταν η Μούρθια και η Μάλαγα. Δύο ισπανικοί σύλλογοι, που «έκλεισαν» θέση για την τελική φάση του θεσμού της FIBA, αποκλείοντας την Λούντβιχσμπουργκ και τον Προμηθέα (αντίστοιχα) και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον ημιτελικό.

Η τρίτη ομάδα που προστέθηκε στο πρόγραμμα ήταν το Περιστέρι, που με την τρομερή του εκτός έδρας νίκη επί της γερμανικής Βόννης έκανε... πάταγο και πλέον θέλει να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητες που του αναλογούν για να κατακτήσει το πρώτο τίτλο της ιστορίας του!

Προς το παρόν όμως, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον... δεύτερο ημιτελικό και αυτός θα προκύψει από την αναμέτρηση της Τενερίφης με την Τόφας.

Στο νησί των Καναρίων, οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν την ομάδα από την Προύσα της Τουρκίας (17/4, 21:00, Cosmote Sports 4) και θέλουν να γίνουν η τρίτη ομάδα της Ιβηρικής χερσονήσου που θα ταξιδέψει σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα στο Βελιγράδι.

Ο Σπανούλης... έσβησε τη Βόννη, υπενθύμισε τα επόμενα βήματα και το Περιστέρι bwin είναι έτοιμο για το Final Four (vid)
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

09:29 - 17.04.2024

Ο Σπανούλης... έσβησε τη Βόννη, υπενθύμισε τα επόμενα βήματα και το Περιστέρι bwin είναι έτοιμο για το Final Four (vid)

Αμέσως μετά την τρομερή νίκη στη Βόννη και την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League, o προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, περήφανος και ανυπόμονος, θύμισε στους παίκτες του πως απομένουν δύο ακόμα «κουτάκια» για τσεκάρισμα. Και στη συνέχεια τους πήρε μία αγκαλιά!

H Τενερίφη είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στη διοργάνωση (μαζί με την επίσης ισπανική Μπούργος) που ξεκίνησε το 2016 και έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή δύο φορές: 2017 και 2022. Μία στέψη έχει η ΑΕΚ (2018), η Βίρτους Μπολόνια που πριν από λίγες ώρες αποκλείστηκε από τα Playoffs της Euroleague, αλλά και η Βόννη που την απέκλεισε το βράδυ της Τρίτης (16/4) από το Περιστέρι.