Στην Πάτρα και στην Ουγγαρία ο Προμηθέας και το Περιστέρι παίζουν με τις δύο... Χάποελ

Στην Πάτρα και στην Ουγγαρία ο Προμηθέας και το Περιστέρι παίζουν με τις δύο... Χάποελ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:01 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 13.03.2024

Ο Προμηθέας υποδέχεται την Χάποελ Χολόν (13/3, 19:00) και με νίκη θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League, ενώ το Περιστέρι φιλοξενείται στην προσωρινή έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ του Ηλία Καντζούρη (13/3, 21:00) σε έναν αγώνα χωρίς περιθώρια για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη.

Στον όμιλο που η ΑΕΚ με πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες αποκλείστηκε και μαθηματικά από την επόμενη φάση του Basketball Champions League της FIBA, o Προμηθέας ελέγχει την υπόθεση πρόκρισης.

Μάλιστα, με νίκη στην Πάτρα, το βράδυ της Τετάρτης (13/3, 19:00, Cosmote sports 4) επί της Χάπεολ Χολόν, τότε θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά ο στόχος του Ηλία Παπαθεοδώρου και των παικτών του, μία αγωνιστική πριν το τέλος του δεύτερου γύρου.

Ο Προμηθέας έχει ήδη τρεις νίκες στους πρώτους τέσσερις αγώνες, η Μούρθια βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου, αλλά η δεύτερη θέση κατοχυρώνεται αν έρθει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους ισραηλινούς που έχουν δύο νίκες και δύο ήττες.

Το Περιστέρι είναι πιο στρυμωγμένο από τον Προμηθέα. Ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν... ζωντανοί και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους (όποιες κι αν είναι αυτές) μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Απέναντί τους, βρίσκεται μία... άλλη Χάποελ από το Ισραήλ. Αυτή των Ιεροσολύμων, την αγωνιστική διαχείριση της οποία έχει ο Ηλίας Καντζούρης και η ομάδα του βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 3-1, παρέα με την ισπανική Τενερίφη.

Για το Περιστέρι τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα και τα διατύπωσε ο αρχηγός του, Λεωνίδας Κασελάκης, όταν είπε πως «αυτό το ματς είναι... τελικός για εμάς». Θα αναζητήσουν λοιπόν, την δεύτερη νίκη τους στην πέμπτη αγωνιστική της β' φάσης του BCL και αν δεν την πάρουν, τότε θα αποχαιρετήσουν πρόωρα.