Οι Σέλτικς επικράτησαν των Ράπτορς, οι Νετς έκαναν βήμα... εξάδας στην Ανατολή - Νίκες για Πέλικανς, Χοκς και Νικς (vids)

Μάικαλ Μπρίτζες

i

© photo by Omar Rawlings / Getty Images / Ideal Images

Οι Σέλτικς επικράτησαν των Ράπτορς, οι Νετς έκαναν βήμα... εξάδας στην Ανατολή - Νίκες για Πέλικανς, Χοκς και Νικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:46 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 06.04.2023

Οι Μπόστον Σέλτικς χωρίς τον Τέιτουμ νίκησαν τους Ράπτορς και οι Νετς χρειάζονται μία νίκη στα δύο παιχνίδια για να βρεθούν απευθείας στα play offs. Η Νέα Ορλεάνη νίκησε στην πατάραση το Μέμφις, Ατλάντα Χοκς και Νιου Γιορκ Νικς τα κατάφεραν απέναντι στους αδιάφορους Ουίζαρντς και Πέισερς.

Τη μέρα που οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν τους Μπουλς και κατέκτησαν την κορυφή της κατάταξης, οι Σέλτικς επικράτησαν των Τορόντο Ράπτορς με 97-93 και... βολεύτηκαν με το Νο 2 της Ανατολής, αλλά και ολόκληρης της λίγκας. 

Άρα, η ομάδα της Βοστώνης θα έχει πλεονέκτημα έδρας σε όλα τα παιχνίδια των play offs εκτός κι αν συναντήσει στους τελικούς της περιφέρειας τα Ελάφια του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η νίκη τους επί των Πτερόσαυρων ήρθε χωρίς την παρουσία του Τζέισον Τέιτουμ, αλλά με τον Μάλκολμ Μπρόγκτον να έρχεται από τον πάγκο και να σταματάει στους 29 πόντους. Αυτός, άλλωστε είναι και το φαβορί για το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη της σεζόν. Βέβαια, οι Κέλτες είδαν και τον Τζέιλεν Μπράουν να ανταποκρίνεται με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο φορμαρισμένος Ντέρικ Ουάιτ ολοκλήρωσε το παχνίδι με 17 πόντους. Την ίδια στιγμή για τους ηττημένος πρώτος σκόρερ ήταν ο Πασκάλ Σιάκαμ με 28 πόντους και οι Καναδοί ετοιμάζονται να διεκδικήσουν μέσω των play in της πρόκρισή τους στην post season. 

Αντίθετα με τους Ράπτορς, οι Μπρούκλιν Νετς έχουν τον πρώτο λόγο για την πρώτη εξάδα της Ανατολής και κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο των play offs το Νο 3 της κατάταξης, δηλαδή τους Φιλαδέλφεια Σίξερς του Τζοέλ Εμπίντ. 

Μετά τη νίκη επί των Ντιτρόιτ Πίστονς με 123-108 βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 44-36. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Μαϊάμι Χιτ έχουν περιθώριο να ανατρέψουν τη σειρά του βαθμολογικού πίνακα, αλλά θα πρέπει να νικήσουν και τα τρία ματς που απομένουν στο πρόγραμμα τους και την ίδια στιγμή οι Νετς να χάσουν τα δύο τελευταία τους παιχνίδια. Όλα γίνονται, αλλά οι πιθανότητες είμαι με το μέρος του Μπρούκλιν. 

Παράταση... ζωής για το Ντάλας, Ίρβινγκ και Ντόντσιτς οδήγησαν τους Μάβερικς στη νίκη επί των Κινγκς (vids)
NBA

07:37 - 06.04.2023

Παράταση... ζωής για το Ντάλας, Ίρβινγκ και Ντόντσιτς οδήγησαν τους Μάβερικς στη νίκη επί των Κινγκς (vids)

Οι Μάβερικς νίκησαν (123-119) τους Κινγκς με τον Κάιρι Ίρβινγκ να βάζει 25 από τους 31 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και τον Λούκα Ντόντσιτς να προσφέρει 29 πόντους και 10 ριμπάουντ. Οι Καουμπόηδες του Ντάλας έχουν δύο παιχνίδια μπροστά τους και περιμένουν... στραβοπάτημα των Θάντερ για να τους «κλέψουν» τη θέση στα play in.

Μένοντας στην Ανατολή, οι Νικς νίκησαν στην Ιντιάνα με 138-129 με τους νεαρούς Ιμάνιουελ Κούικλι, Κουεντίν Γκράιμς και Όμπι Τόπιν να κάνουν... πάταγο. Έβαλαν και οι τρεις πάνω από 30 πόντους και η επικράτηση ήρθε άσχετα αν η ομάδα της Νέας Υόρκης ξεκούρασε τους βασικούς. Πλέον, σκέφτονται τη σειρά τους με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στον πρώτο γύρο των play offs και ελπίζουν ότι μέχρι να ξεκινήσει αυτή ο Τζούλιους Ραντλ θα έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του

Οι Ατλάντα Χοκς με τη σειρά τους επικράτησαν των αδιάφορων Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 134-116 και δημιουργούν ρυθμό εν όψει των play in όπου θα συμμετέχουν, απλώς δεν ξέρουν από ποια θέση και ποιος θα βρεθεί στο δρόμο τους. 

Στο ματς της Δύσης που... απέμεινε οι Πέλικανς παρά τους 40 πόντους που δέχθηκαν από τον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ νίκησαν με 138-131 τους Μέμφις Γκρίζλις και δεν πρόκειται να βγουν από τις θέσεις που οδηγούν στο play in tournament. Μάλιστα, ακόμα διατηρούν μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για την εξάδα καθώς έχουν το ίδιο ρεκόρ με τους Λέικερς (41-39), που έχασαν από τους Κλίπερς. 

Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης έκανε καταπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στην έξτρα περίοδο και τρεις Πελεκάνοι είχαν πάνω από 30 πόντους. Συγκεκριμένα, ο Χέρμπερτ Τζόουνς είχε 35, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ 31 κα ο Τρέι Μέρφι 30. 

Βοστώνη - Τορόντο: 97-93

Νέα Ορλεάνη - Μέμφις: 138-131 

Ντιτρόιτ - Μπρούκλιν: 108-123

Ατλάντα - Ουάσινγκτον: 134-116

Ιντιάνα - Νέα Υόρκη: 129-138