Δοκιμασία στο Κάουνας για την Εφές, «μάχη» για Μπασκόνια και Μπάγερν

Δοκιμασία στο Κάουνας για την Εφές, «μάχη» για Μπασκόνια και Μπάγερν

Sportal newsroom 11:55 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 09.12.2022

Με τέσσερις αναμετρήσεις κλείνει απόψε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Euroleague.

Στο αποψινό πρόγραμμα δεσπόζει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βίρτους στο ΣΕΦ, όμως τα βλέμματα των Ευρωπαίων δεν στρέφονται μόνο στο Φάληρο...

Ο πρώτος χρονικά αγώνας διεξάγεται στο Κάουνας (20.00) εκεί όπου η Ζαλγκίρις μετά την ήττα της από τον Παναθηναϊκό φιλοδοξεί να επιστρέψει στις επιτυχίες κόντρα στην Εφές. Φυσικά το έργο των Λιθουανών μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται σε ανοδική πορεία και μετά από το σπουδαίο αποτέλεσμα που πήραν στην Τουρκία κόντρα στον Ολυμπιακό, θέλουν να έχουν και συνέχεια, ενώ θα στερηθούν και τις υπηρεσίες του Λεκαβίτσιους (έχει σπάσει τα πλευρά του) που είναι ο βασικός τους point guard. 

Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια: Με φόρα από το ντέρμπι, για την επιστροφή στις (ευρωπαϊκές) νίκες!
EUROLEAGUE

09:36 - 09.12.2022

Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια: Με φόρα από το ντέρμπι, για την επιστροφή στις (ευρωπαϊκές) νίκες!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ (9/12, NovaSports prime, Live από το Sportal.gr) και θέλει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές νίκες, έχοντας παράλληλα πάρει και... φόρα από τον θρίαμβο στο ντέρμπι.

Η ομάδα της Τουρκίας θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σέιν Λάρκιν, αφού ο Αμερικάνος γκαρντ που διαθέτει τουρκικό διαβατήριο, τραυματίστηκε στο φετινό του ντεμπούτο, στον αγώνα της τουρκικής Λίγκας κόντρα στην Μπουγιουκτσέμετσε και υπήρξαν φόβοι ότι έχει κάτι σοβαρό. Τελικά οι καρδιές όλων πήγαν στη θέση τους γρήγορα, αφού σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο μεγάλος σταρ της Εφές θα είναι σε θέση να αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα. 

Στις 21.30 η Μπασκόνια υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στη Βιτόρια. Οι Βάσκοι βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-5 και απόψε θα προσπαθήσουν να ανέβουν ακόμα περισσότερο, ενώ η ομάδα του Τρινκιέρι φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά, αφού είναι 15η με ρεκόρ 4-7. Η «μάχη» αναμένεται συναρπαστική αφού οι δύο αντίπαλοι έχουν αποδείξει ότι στην καλή τους μέρα δύσκολα μπορεί κάποιος να κάμψει την αντίστασή τους, όμως ο κόουτς των Βαυαρών θα έχει δύο απουσίες αφού οι Λούτσιτς, Ρούμπιτ θα είναι εκτός! 

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι διεξάγεται στη Βαρκελώνη, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Βιλερμπάν. Οι Καταλανοί είναι στην 3η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 8-3, την ώρα που η Βιλερμπάν είναι βυθισμένη στο 3-8 και την προτελευταία θέση της κατάταξης. Απόψε θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα που θα τους βοηθήσει να αναρριχηθούν στη βαθμολογία, αλλά θα τους δώσει και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.