Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια: Με φόρα από το ντέρμπι, για την επιστροφή στις (ευρωπαϊκές) νίκες!
i

Βεζένκοφ / © Intime

Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια: Με φόρα από το ντέρμπι, για την επιστροφή στις (ευρωπαϊκές) νίκες!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:36 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 09.12.2022

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ (9/12, NovaSports prime, Live από το Sportal.gr) και θέλει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές νίκες, έχοντας παράλληλα πάρει και... φόρα από τον θρίαμβο στο ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στη Βίρτους (9/12, NovaSports prime, Live από το Sportal.gr), μέσα από το οποίο θέλει να επιστρέψει στις νίκες στην Ευρωλίγκα, μετά από την ήττα κόντρα στην Εφές και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στην διοργάνωση! 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, καταστρώνοντας έτσι απερίσπαστος τα πλάνα του για το παιχνίδι. Μοναδικός «πονοκέφαλος», εάν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, είναι η κούραση των παικτών από το ντέρμπι της Δευτέρας (5/12) απέναντι στον Παναθηναϊκό, που, όπως είπε ο ίδιος ο κόουτς «Αυτά τα παιχνίδια αφαιρούν ενέργεια και δημιουργούν ένα άδειασμα στο μυαλό, είτε νικήσεις είτε χάσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι παιχνίδια που σου απορροφούν μεγάλη προσοχή πριν, κατά την διάρκεια του αλλά και ίσως μετά. Οι προπονητές έχουν δυσκολία, όμως αυτή είναι η δουλειά μας, να ετοιμάσουμε την ομάδα για ένα παιχνίδι απαιτητικό».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ και την ποιότητα της Βίρτους, ο Έλληνας κόουτς ανέφερε: «Αν δείτε τους 13 παίκτες που φέρνει η Βίρτους, θα καταλάβετε το μέγεθος της ποιότητας της ομάδας. Έχει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία και στο παρκέ αλλά και στην καθοδήγηση από τον πάγκο. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, όπως όλοι περιμένουμε και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε σημαντικούς τομείς το παιχνιδιού, έτσι ώστε να κερδίσουμε. Η Βίρτους είναι μια ομάδα με ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Έχει δύο ψηλούς στο «5», τον Τζαϊτέ και τον Μπακό που είναι πολύ καλοί στο Pick n cut. Στο «4» μεγάλη ποιότητα με Μίκι και Σενγκέλια που επανέρχεται. Περιφερειακούς με αθλητικότητα με τους Κορντινιέ και Oυίμς και τον Οτζελέγιε και φυσικά τέσσερα γκαρντ που έχουν δημιουργία και σκορ, όπως ο Τεόντοσιτς που έχει σε 15 λεπτά 12 πόντους και 5 ασίστ μ.ο. Είναι μια ομάδα με πολύ καλό Post up, με σκορ και δημιουργία. Έχει εμπειρία μεγάλη, ο Χάκετ είναι πολύ καλός παίκτης. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Πρέπει να παίξουμε καλή προσωπική και ομαδική άμυνα. Να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Αν θεωρήσουμε ότι είναι ένα παιχνίδι που θα παίξουμε και οι δύο ομάδες με το ταλέντο, θα συμβεί ότι και στην Μαδρίτη, που η Βίρτους πήγε και κέρδισε. Πρέπει να επιβάλλουμε έναν σκληρό τρόπο παιχνιδιού για να κερδίσουμε».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Βίρτους, η ομάδα της Μπολόνια θα έχει τον Μίλος Τεόντοσιτς στην διάθεσή της ενόψει του αγώνα του ΣΕΦ, καθώς η Ευρωλίγκα έκανε αποδεκτό το αίτημα των ιταλών και μείωσε την ποινή του σε μια αγωνιστική. Έτσι, ο Σέρβος γκαρντ είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Επιπλέον θα επιστρέψουν στην αναμέτρηση με τους Πειραιώτες οι Σενγκέλια και Οτζελέγιε, κάτι που σημαίνει ότι ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα έχει όλα τα όπλα του ενόψει της μάχης με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.