Η Εφές πήρε το θρίλερ με την Ρεάλ και μπήκε ξανά δυνατά στο παιχνίδι της οκτάδας

Η Εφές πήρε το θρίλερ με την Ρεάλ και μπήκε ξανά δυνατά στο παιχνίδι της οκτάδας

Νίκος Καλαμπάκας 21:24 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:35 - 14.03.2023

Η Αναντόλου Εφές επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 90-89 και πήρε την 14η νίκη της στην Euroleague, μπαίνοντας ξανά δυνατά στο κόλπο της οκτάδας. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε μόνος του στην κορυφή μετά την ήττα των Ισπανών.

Λάρκιν, Μπράιαντ, Κλάιμπερν και Μίτσιτς δεν είχαν όρεξη να ηττηθούν στο σπίτι τους από την Ρεάλ Μαδρίτης και να μπουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες κι έτσι πήραν από το χεράκι στην Εφές και της χάρισαν την 14η νίκη της στην Euroleague.

Παράλληλα, βοήθησε να παραμείνει πρώτος ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας χωρίς καν να αγωνιστεί!

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις για τους Ισπανούς. Μπήκαν πολύ δυνατά, αιφνιδίασαν τους πρωταθλητές Ευρώπης και βρέθηκαν να κερδίζουν μέχρι και με 8 πόντους διαφορά (31-39 στο 17'). Ωστόσο το σενάριο δεν συνεχίστηκε τόσο ιδανικά για τους Μαδριλένους.

Το 18-24 της α' περιόδου μετατράπηκε σε 42-39 στο ημίχρονο και η Εφές πήρε και ψυχολογία, αλλά και τον αέρα της Ρεάλ που έδειχνε χαμένη στο παρκέ. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι back 2 back πρωταθλητές Ευρώπης και ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, πήγαν τη διαφορά μέχρι τους 17 πόντους (77-60 στο 30').

Η Ρεάλ έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς και το κατάφερε. Στα τελευταία δύο λεπτά οι φιλοξενούμενοι έβαλαν μπουρλότο στο παιχνίδι με συνεχόμενα τρίποντα από τους Φερνάντεθ και Γιαμπουσέλε πέρασαν μπροστά στο σκορ. Ωστόσο δεν κατάφεραν και την ολική ανατροπή αφού ο Λάρκιν είχε άλλα σχέδια, με το τελικό 90-89 να δίνει στην Εφές ανάσα, να την φέρνει μια νίκη πίσω από τις θέσεις της οκτάδας και να διατηρεί τον Ολυμπιακό μόνο του στην κορυφή...

MVP: Σέιν Λάρκιν

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε μπροστά στο σκορ, με ένα τρίποντό του την «σκότωσε» και τέλειωσε τις όποιες ελπίδες της για τη νίκη. Σημείωσε συνολικά 18 πόντους, όμως το τρίποντό του ήταν όλα τα λεφτά...

Δεκάλεπτα: 18-24, 42-39, 77-60, 90-89