Η μέρα των τελικών εκκαθαρίσεων: Ρεάλ-Παρτίζαν και Μονακό-Μακάμπι για τα δύο εισιτήρια του Final Four
i

© photo by Sportal / Alexandar Dimitrijevic

Η μέρα των τελικών εκκαθαρίσεων: Ρεάλ-Παρτίζαν και Μονακό-Μακάμπι για τα δύο εισιτήρια του Final Four

Γιώργος Γαβριλάκης 09:55 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 10.05.2023

Ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε πανηγυρίζοντας από το Game 5, απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε και πάει στο Κάουνας. Ακριβώς τον ίδιο στόχο έχουν και οι τέσσερις αντίμαχοι της Τετάρτης (10/5). Η Ρεάλ υποδέχεται την Παρτίζαν (22:00) και η Μονακό τη Μακάμπι (21:00). Όποιος νικήσει παίρνει και την πρόκριση.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μόνη ομάδα στα play offs της Euroleague που ξεμπέρδεψε με άνεση και χάρη. Η αντίπαλός της Ζαλγκίρις επέστρεψε στο Κάουνας, αλλά όχι για το Final Four, αλλά γιατί εκεί είναι η βάση της. Θα παρακολουθήσει εξ αποστάσεως την τελική φάση της διοργάνωσης και με... πικρία, καθώς δεν πρόβαλε καμία αντίσταση στους Καταλανούς, που χρειάστηκαν τρία ματς για να πάρουν τρεις ήττες. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και οι παίκτες του, ξεκουράστηκαν, παρακολούθησαν χωρίς άγχος τις υπόλοιπες σειρές και έφθασε η ώρα που η τελική εικόνα σχηματίζεται. 

Ο Ολυμπιακός επιβίωσε και στο Game 5 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε έδειξε την ποιότητα και την ανωτερότητά του. Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν πανηγυρικά και το βράδυ της Τετάρτης (10/5) θα μάθουν και τον αντίπαλό τους στο Final Four που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία το τριήμερο 19-21 Μαΐου

Αυτός θα προκύψει από το νικητή της αναμέτρησης Μονακό-Μακάμπι. Οι δυο τους λύνουν τις διαφορές τους στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς που ξεκινάει στις 21:00 (με τηλεοπτική μετάδοση από το NovaSports 4) και όποιος νικήσει θα κληθεί να αντιμετωπίσει το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον έναν ημιτελικό του Κάουνας. Στον άλλον, η Μπαρτσελόνα θα βρει απέναντί της, είτε την Ρεάλ Μαδρίτης, είτε την Παρτίζαν

Η Βασίλισσα που βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τους Σέρβους έπειτα από τα πρώτα ματς στην έδρα της, κατάφερε να αντιδράσει και να πληρώσει τους αντιπάλους της με το ίδιο νόμισμα. Άσχετα αν στην Βαρκελώνη χρησιμοποιούν ευρώ και στο Βελιγράδι δηνάρια. 

Πλέον και εκεί η κατάσταση βρίσκεται στο οριακό Game 5. H Ρεάλ έχει αγωνιστικά προβλήματα, ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε παραμένει τιμωρημένος λόγω των ντροπιαστικών επεισοδίων του Game 2, ο Γκάμπριελ Ντεκ είναι τραυματίας και εκτός σεζόν, αλλά... τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και ειδικά απέναντι στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ψάχνει τη δέκατη κατάκτηση του στο θεσμό! 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (10/5)

21:00 / Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ (NovaSports 4)
21:00 / Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν (NovaSports Prime)

Tags: