Έτσι όπως ξέρει: Τα τέσσερα «κλειδιά» της πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Final 4

Στιγμιότυπο από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ

i

©Intime

Έτσι όπως ξέρει: Τα τέσσερα «κλειδιά» της πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Final 4

Γιάννης Πάλλας 01:00 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 10.05.2023

Το Sportal αναλύει το Game 5 της σειράς του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και πώς οι Πειραιώτες οδηγήθηκαν στο Final 4 της EuroLeague στο Κάουνας.

Από τη στιγμή που η σειρά του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε έφτασε στο Game 5 των playoffs της EuroLeague ήταν ξεκάθαρο ότι ένα πράγμα θα έπαιζε μεγάλο ρόλο. Και αυτό ήταν ο ρυθμός του αγώνα.

Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια έγινε πραγματικό σκάκι σε ότι αφορά την τακτική από τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Δημήτρη Ιτούδη, που δεν άφησαν τίποτε στην τύχη, επιλέγοντας όμως αυστηρά παιχνίδι μισού γηπέδου.

Αγγελόπουλοι: «Υπάρχει δίψα, πάμε στο Κάουνας να κερδίσουμε τον ημιτελικό»
EUROLEAGUE

00:22 - 10.05.2023

Αγγελόπουλοι: «Υπάρχει δίψα, πάμε στο Κάουνας να κερδίσουμε τον ημιτελικό»

Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αναφέρθηκαν στην μεγάλη πρόκριση των Πειραιωτών στο Final 4 και στάθηκε στην δίψα που υπάρχει για επιτυχίες.

Ένα στοιχείο που έκανε τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν να αποδίδει το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση ήταν ο υψηλός ρυθμός στον οποίο έπαιζε και δεν άφηνε περιθώρια στον αντίπαλο να αντιδράσει, ελέγχοντας και την «εναέρια κυκλοφορία».

Η συνεχής κυκλοφορία της μπάλας και η «έξτρα πάσα» επέστρεψαν στο Game 5 της σειράς, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν και πάλι με τον δικό τους τρόπο και πέτυχαν τον στόχο τους.

Και πώς το έκαναν;

Πρώτον, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο, αφού πρώτα πήραν τα ριμπάουντ και απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε».

Δεύτερον, ο Κώστας Σλούκας είναι ο ΗΓΕΤΗΣ του Ολυμπιακού, δεν χωρά συζήτηση αυτό. Απλά πράγματα. Αν στο Game 3 έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του από κάθε άποψη (οργάνωση, δημιουργία, εκτέλεση, έλεγχος του ρυθμού και κυριαρχική παρουσία) στο Game 5 έκανε το δεύτερο καλύτερο ματς!

Ο προπονητής των Κινγκς και κορυφαίος στο ΝΒΑ για φέτος, στο Sportal: «Γι' αυτό λατρεύω τον Βεζένκοφ» (vid)
NBA

23:10 - 09.05.2023

Ο προπονητής των Κινγκς και κορυφαίος στο ΝΒΑ για φέτος, στο Sportal: «Γι' αυτό λατρεύω τον Βεζένκοφ» (vid)

Ο Μάικ Μπράουν, προπονητής των Σακραμέντο Κινγκς, βρέθηκε στο ΣΕΦ για το Game 5 του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε και μίλησε στην κάμερα του Sportal με μεγάλο ενθουσιασμό για την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ.

Δεν είναι μόνο οι 22 πόντοι τα 3 ριμπάουντ και οι 6 ασίστ, αλλά η συνολική του παρουσία ήταν ηγετική. Κυρίαρχος του παρκέ, έδινε τον τόνο έχοντας την μπάλα στα χέρια και εκείνος αποφάσιζε πώς θα επιτεθούν οι «ερυθρόλευκοι».

Τρίτον, ο Κώστας Παπανικολάου που δεν είχε βοηθήσει ουσιαστικά στα προηγούμενα παιχνίδια, τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ! Κι όλα αυτά έχοντας ταλαιπωρηθεί με τις αμυγδαλές του. Η ελληνική ψυχή και η επιθυμία για να βρεθεί στο Final 4 τον έκαναν να ξεπεράσει τα όρια του και να δώσει το σύνθημα από την πρώτη κιόλας περίοδο...

Και το τέταρτο στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι ήταν η καταπληκτική άμυνα του Παπανικολάου και του Βεζένκοφ (ήταν θετικός και επιθετικά) πάνω στον Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις, ο οποίος έμεινε στους 5 πόντους σε 38.17' λεπτά συμμετοχής! Οι φόργουορντ του Ολυμπιακού έπαιξαν άμυνα στον χώρο και δεν του επέτρεψαν να «εκτελέσει» όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Με συνέπεια ο Μάρκο Γκούντουριτς να είναι μόνος (8/12 τρίποντα) στην επίθεση, καθώς όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν 0/15 τρίποντα!

Τέλος, στα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης ήταν και η επιδραστική παρουσία του Σακίελ ΜακΚίσικ στην δεύτερη περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα σερί 15-0 που αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο της επικράτησης του...