Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν βρίσκει δουλειά στο ΝΒΑ και τον προσεγγίζουν δύο ομάδες της EuroLeague (vid)

Κεμ Μπιρτς

i

© EuroLeague Basketball

Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν βρίσκει δουλειά στο ΝΒΑ και τον προσεγγίζουν δύο ομάδες της EuroLeague (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:41 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:48 - 04.12.2023

Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που οι Σαν Αντόνιο Σπερς «έκοψαν» από το ρόστερ τους τον Κεμ Μπιρτς και ο Καναδός σέντερ, ο οποίος το 2016-17 έπαιξε με τον Ολυμπιακό, θα πει το «ναι» στην πρώτη καλή προσφορά από την EuroLeague. Η Παρτίζαν τον είχε στο στόχαστρο και τώρα βρίσκεται σε αυτό της Μακάμπι και της Ζαλγκίρις.

H σύνδεσή του με την EuroLeague «εφάπτεται» από την παρουσία του στον Ολυμπιακό της σεζόν 2016-17. Τότε που εμφανίστηκε για μία και μοναδική χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο της ευρωπαϊκής ηπείρου και ακολούθως, ο Κεμ Μπριτς, μεταφέρθηκε στο ΝΒΑ. Έπαιξε τέσσερα συναπτά έτη με τους Ορλάντο Μάτζικ και άλλα δύο με τους Τορόντο Ράπτορς, ενώ φέτος ξεκίνησε τη χρονιά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά πριν από ένα μήνα αποδεσμεύτηκε. 

Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθεί να βρει συμβόλαιο στον «μαγικό πλανήτη», αλλά έχει ανοικτά τα αφτιά του και στις προτάσεις που πιθανόν θα προκύψουν από συλλόγους της EuroLeague. Η Παρτίζαν ασχολήθηκε μαζί του, πριν ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιλέξει τελικά τον Μπρούνα Καμπόκλο και ο Βραζιλιάνος έχει ήδη ξεκινήσει -και μάλιστα- εντυπωσιακά τη δράση του με την ομάδα του Βελιγραδίου. Ο Καναδός όμως, παραμένει «ανενεργός» και άνεργος! 

Πλέον, οι κενές θέσεις είναι περιορισμένες στα ρόστερ των ομάδων, αλλά υπάρχουν και αυτοί που αναζητούν έναν ψηλό για να καλύψουν τα κενά τους. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανήκει σε αυτή την κατηγορία των ομάδων, καθώς ο Τζος Νίμπο είναι ο μόνος «καθαρόαιμος» σέντερ της ομάδας από το Ισραήλ. 

Επέστρεψε στη δράση ο Πολονάρα, δύο μήνες μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο στους όρχεις
EUROLEAGUE

10:51 - 04.12.2023

Επέστρεψε στη δράση ο Πολονάρα, δύο μήνες μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο στους όρχεις

Στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ντερτόνα, ο Ακίλε Πολονάρα της Βίρτους Μπολόνια, αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Χωρίς μαλλιά λόγω των ακτινοθεραπειών και των χημειοθεραπειών, αλλά με την ίδια διάθεση και μεγαλύτερο πάθος, ο 32χρονος Ιταλός φόργουορντ είναι και πάλι... εδώ!

Οπότε ο Μπιρτς θα ήταν... ό,τι πρέπει στα χέρια του κόουτς Όντεντ Κάτας, ενώ για τον 31χρονος ασχολείται τις τελευταίες ώρες και η Ζαλγκίρις Κάουνας. Ειδικά από τη στιγμή που μετά τον Αμερικανό φόργουορντ, Μπράντι Μάνεκ, τραυματίστηκε και ο Άρνας Μπουτκεβίτσιους. Μάλιστα, ο τελευταίος θα απουσιάσει για τουλάχιστον δύο μήνες και πλέον υπάρχει σημαντικό κενό στην front line των Λιθουανών.  

Tags: