O Γιαμπουσελέ της Ρεάλ είναι ο ΜVP της δεύτερης αγωνιστικής
i

© 2023 EuroLeague Basketball

O Γιαμπουσελέ της Ρεάλ είναι ο ΜVP της δεύτερης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 14:36 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:54 - 14.10.2023

Στην τρομερή εμφάνιση της Ρεάλ Μαδρίτης, που οδήγησε στη νίκη επί της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ο Ζερσόν Γιαμπουσελέ ήταν ασταμάτητος και εν τέλει αυτός πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της δεύτερης αγωνιστικής στην EuroLeague - Στην πρεμιέρα τη διάκριση είχε λάβει ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πήρε απλώς τη δεύτερη νίκη της στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague. Έκανε επίδειξη δύναμης και θύμισε σε όλους τους σφετεριστές ποια είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στη εκτός έδρας νίκη επί της Αναντολού Εφές, με το εντυπωσιακό 103-80, ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν πολύ αποτελεσματικός, αλλά ο Ζερσόν Γιαμπουσελέ ήταν υπέροχος! Και ο Γάλλος φόργουορντ αναδείχθηκε ο MVP ολόκληρης της διοργάνωσης για αυτή την εβδομάδα, έπειτα δηλαδή από το ατομικό βραβείο που στην πρεμιέρα είχε καταλήξει στα χέρια του Αλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού.  

Ο Γιαμπουσελέ στην Κωνσταντινούπολη είχε 22 πόντους, αστοχώντας μόλις σε ένα δίποντο, ενώ όταν σούταρε για τρεις πόντους ή για έναν (από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, κατέγραψε 100% ευστοχία: 3/4, 3/3 και 7/7. 

Πέραν από την παραγωγή πόντων στην επίθεση, πρόσθεσε στη στατιστική του 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Είχε και 4 κερδισμένα φάουλ γεγονός που εκτίναξε το rating και τελικά βρέθηκε στα χέρια του η προσωπική διάκριση της αγωνιστικής. Μάλιστα, μετά από πέντε σεζόν στη διοργάνωση και 99 αγώνες, ο 28χρονος πρώην NBAer (Μπόστον Σέλτικς 2017-19) είναι μόλις η δεύτερη φορά που λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση. 

Οι δύο επόμενες καλύτερες επιδόσεις της αγωνιστικής ήρθαν από δύο παίκτες της Παρτίζαν. Τον Ζακ ΛεΝτέι και τον Τζέιμς Νάναλι. Ο Αμερικανός φόργουορντ στη νίκη επί της Βιλερμπάν είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ, 1 κλέψιμο (PIR 27), ενώ ο συμπατριώτης του και γκαρντ της ομάδας του Βελιγραδίου, είχε 17 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ (PIR 26). 

To Top 10 της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague, με τον Ματίας Λεσόρ ένα βήμα πριν την κορυφή (vid)
EUROLEAGUE

12:38 - 14.10.2023

To Top 10 της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague, με τον Ματίας Λεσόρ ένα βήμα πριν την κορυφή (vid)

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη πράξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στις δέκα καλύτερες φάσεις της αγωνιστική εμφανίστηκε ξανά ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ αυτή τη φορά... έχασε μόνο από τον Άρνας Μπουτκεβίτσιους της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Από εκεί και πέρα ο συμπαίκτης του Γιαμπουσελέ, ο Αργεντίνος γκαρντ Φακούντο Καμπάτσο, έκανε επίσης μία σπουδαία εμφάνιση και ένα εντυπωσιακό double double (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ... απουσίαζαν τέσσερα ριμπάουντ από τη συγκομιδή του για να κάνει triple double!  

Την πεντάδα με τις κορυφαίες εμφανίσεις συμπλήρωσε ένας άλλος Αργεντίνος. Ο Λιάντρο Μπολμάρο της Μπάγερν Μονάχου, που σε ομαδικό επίπεδο έχασε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά ο 23χρονος κέρδισε τις εντυπώσεις: 19 πόντοι, 3 κλεψίματα.