Euroleague: Οι παίκτες που επέστρεψαν «σπίτι» τους

Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος

i

© Intime

Euroleague: Οι παίκτες που επέστρεψαν «σπίτι» τους

Νίκος Καλαμπάκας 17:24 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 03.10.2023

Οι μεγάλες επιστροφές της Euroleague. Παίκτες που έφυγαν από τις ομάδες που τους ανέδειξαν και γυρνούν στον... τόπο του εγκλήματος!

Το νέο πρωτάθλημα της Euroleague είναι προ των πυλών και οι ομάδες στην προσπάθειά τους να φανούν ακόμα πιο ανταγωνιστικές έζησαν ένα... τρελό μεταγραφικό καλοκαίρι!

Οι «μονομάχοι» του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό, στοχεύοντας αρχικά να πάρουν ένα εισιτήριο για τα playoffs κι έπειτα να βρεθούν στο Final 4 και να διεκδικήσουν το κύπελλο του πρωταθλητή.

Κάποιοι παίκτες ετοιμάζονται να ζήσουν νέες εμπειρίες, ενώ άλλοι επέστρεψαν στις ομάδες που τους ανέδειξαν προκειμένου να τις κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές.

Η Euroleague παρουσιάζει τις δέκα κορυφαίες επιστροφές:

Έντουιν Τζάκσον - Βιλερμπάν

Ο Τζάκσον είχε φύγει τη σεζόν 2019-2020 προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέα της Χέστια Μενόρκα που παίζει στην 3η κατηγορία της Ισπανίας. Έχοντας μεγάλο του όπλο το φαρμακερό του σουτ, ευελπιστεί να βοηθήσει τη γαλλική ομάδα να σβήσει την περσινή κακή της σεζόν.

Ντέγιαν Νταβίντοβατς

Έπειτα από μια σεζόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Νταβίντοβατς επιστρέφει στον Ερυθρό Αστέρα προκειμένου να προσθέσει την εμπειρία και το μπασκετικό του IQ σε μια ομάδα που φέτος κινήθηκε πολύ ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι, με στόχο να μπει στην οκτάδα.

Όγκνιεν Γιάραμαζ

Μια σεζόν διήρκησε η θητεία του Γιάραμαζ στην Μπάγερν Μονάχου,. Πλέον θα τον βλέπουμε ξανά με τα χρώματα της Παρτίζαν, εκεί που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος

Ήρθε στον Ολυμπιακός τη σεζόν 2018-2019 ως ρούκι της Euroleague. Πλέον επιστρεφει ως πρωταθλητής Ευρώπης στον Πειραιά και φιλοδοξεί να κάνει το back2back, κατακτώντας την κορυφή με τους ερυθρόλευκους.

Νεμάνια Μπιέλιτσα

Έφυγε από τον Ερυθρό Αστέρα το 2010. Τότε ήταν μόλις 22 χρονών. Επιστρέφει γεμάτος εμπειρίες, αλλά και τραυματισμούς, προκειμένου να προσθέσει κλάση και εμπειρία στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Ντέβιν Μπούκερ

Έχει αγωνιστεί τρεις σεζόν στο Μόναχο το οποίο άφησε τη σεζόν 2018-2019 για τις Χίμκι και Φενέρ. Επιστρέφει για να προσθέσει εμπειρία στο σύνολο που δημιουργεί ο Πάμπλο Λάσο.

Ιωάννης Παπαπέτρου

Έπειτα από μια σεζόν στην Παρτίζαν, ο Παπαπέτρου γυρίζει στο ΟΑΚΑ προκειμένου να συμβάλλει και αυτός στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού. Με τον Αταμάν στον πάγκο ευελπιστεί η ομάδα του να πετύχει τους στόχους της και να επιστρέψει σε ένα Final 4.

Μίλος Τεόντοσιτς

Έφυγε από τον Ερυθρό Αστέρα ως μεγάλο ταλέντο το 2007-2008. Επιστρέφει ως ένας από τους κορυφαίους πλέι μέικερ που είδε ποτέ η Ευρώπη και είναι έτοιμος να ξεσηκώσει τους φίλους της ομάδας με τα «μαγικά» του.

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Νίκολα Μιλουτίνοφ Νίκολα Μιλουτίνοφ / © Intime

Ο Σέρβος σέντερ πήρε το αεροπλάνο για τη Μόσχα τη σεζόν 2019-2020. Ήρθε στην Ελλάδα ξανά για τον Ολυμπιακό πιο ώριμος από ποτέ και μαζί με τον Φαλ θα συνθέσουν ένα από τα κορυφαία δίδυμα ψηλών στην Euroleague.

Φακούντο Καμπάτσο

Φακούντο Καμπάτσο © Intime

Η μοναδική μεταγραφή της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό καλοκαίρι. Ο Καμπάτσο έχει κατακτήσει με τους Ισπανούς δύο φορές την Euroleague και τώρα θέλει να τους βοηθήσει να φτάσουν στο back2back...