Ουίλιαμς-Γκος στο Sportal: «Ο Σπανούλης είδε κάτι σε εμένα - Να φέρω την Euroleague στον Πειραιά»

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος μίλησε στην κάμερα του Sportal για την... πίκρα που κέρασε τον Ολυμπιακό στο Κάουνας, τον μεγάλο του στόχο με τους Ερυθρόλευκους, την σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη και πολλά ακόμη!

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος ήταν ο πρώτος στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα για την ενίσχυση της περιφερειακής του γραμμής, με τον Αμερικανό να επιστρέφει από... νωρίς στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, προς ικανοποίηση του κόουτς των Ερυθρόλευκων.

Ο Αμερικανός, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και την σεζόν 2018 - 2019, δεν είναι πλέον ο ίδιος παίκτης, καθώς επέστρεψε ως ένας πόιντ γκαρντ με παραστάσεις από το ΝΒΑ, αλλά και με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, τον οποίο κατέκτησε στο Κάουνας με την Ρεάλ Μαδρίτης, απέναντι μάλιστα στους Πειραιώτες!

Η μοίρα τον έφερε πίσω και η... καζούρα για τον τελικό του Μαΐου δεν λείπει από τα αποδυτήρια, με τον Ουίλιαμς Γκος πάντως να προσπαθεί να μην αναφέρεται στο θέμα.

Για αυτά και άλλα πολλά μίλησε στην κάμερα του Sportal και του Euroleague Greece ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, με τον Αμερικανό να στέκεται παράλληλα στην κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του στην προετοιμασία, στην σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και όχι μόνο!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος στην κάμερα του Sportal:

-Πόσες φορές μίλησες με τους συμπαίκτες σου για τον τελικό της Ευρωλίγκας;

-Εγώ δεν το αναφέρω, εκείνοι το αναφέρουν και ο κόουτς μερικές φορές. Προσπαθώ να μην το θυμίζω. Ξέρω πως είναι είναι ευαίσθητο θέμα. Εντάξει, γελάμε, όμως είναι μια άβολη κατάσταση για εμένα. Μια από τις πιο άσχημες αναμνήσεις τους είναι μια από τις καλύτερες της καριέρας μου. Δεν είναι κάτι που προσπαθώ να φέρνω στις συζητήσεις. Είναι λίγο παράξενο.

-Ναι αλλά θέλεις να δημιουργήσεις τέτοιες αναμνήσεις και με τον Ολυμπιακό…

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος Sportal

-100% και το ξέρουν αυτό. Αυτό μου λένε όλοι. Όταν με σταματούν φίλαθλοι στο δρόμο μου λένε «το κέρδισες πέρσι με την Ρεάλ, ας το κάνουμε και φέτος με τον Ολυμπιακό». Αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου στόχος. Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήμουν εδώ, είχα μιλήσει με τον Κάιλ Χάινς. Έκανε μια εκπομπή για τους ρούκι της Ευρωλίγκας και μου είπε για την εμπειρία να κερδίζεις ένα τρόπαιο εδώ και τι σήμαινε για τους φιλάθλους και την πόλη. Θέλω να το ζήσω αυτό με την πόλη, τους φιλάθλους και την ομάδα.

-Αλλά την ίδια στιγμή είσαι ένας από τους τύπους…

-Που δεν το άφησαν να συμβεί. Το ξέρω! Δεν θα το άλλαζα για τίποτα πάντως.

-Θυμάμαι πέρσι μετά τον τελικό, όταν ήμασταν στην press area, ύστερα από την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας σου, μίλησες για την συνύπαρξή σου με τον Βασίλη Σπανούλη. Πόσο πολύ σε επηρέασε;

-Ήταν τεράστιο! Δεν νομίζω πως ο κόσμος είχε καταλάβει πόσο κοντά είχαμε έρθει τότε. Εγώ ήμουν ένας νεαρός παίκτης τότε. Εκείνος είδε κάτι σε εμένα και με σεβάστηκε. Εάν κερδίσεις τον σεβασμό του Σπανούλη, αυτό σημαίνει πολλά. Είχαμε μια σπουδαία σχέση. Θυμάμαι να κάθομαι δίπλα του και να του κάνω ερωτήσεις για την καριέρα του, την ζωή του, τα πάντα. Την ιστορία του. Προσπαθούσα να τον μάθω ως άτομο. Είχαμε μια καλή επαφή και το να είμαι εδώ στην τελετή για την απόσυρση της φανέλας του ήταν απίθανο. Χαίρομαι που είμαι πίσω στην Ελλάδα τώρα. Ξέρω πως πλέον είναι κόουτς. Όμως χαίρομαι που θα μπορώ να είμαι κοντά του και να πούμε τα νέα μας.

Γουίλιαμς Γκος © Intime

-Ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που σου δίδαξε;

-Για εμένα ήταν η στάση του στις πιο δύσκολες στιγμές. Μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του δεν συνέβησαν όταν όλα πήγαιναν τέλεια. Μπορεί να ζοριζόταν με κάποια λάθη ή με χαμένα σουτ, όμως στις μεγάλες στιγμές, τίποτα δεν τον επηρέαζε. Είχε κοντή μνήμη και πάντα πίστευε και είχε αυτοπεποίθηση στην επόμενη φάση. Αυτό είναι κάτι που οι σπουδαίοι και οι clutch παίκτες το έχουν.

-Ποια είναι η πιο όμορφη ανάμνηση που έχεις με τον Ολυμπιακό; Γιατί απέναντι στον Ολυμπιακό την ξεκαθάρισες…

-Όταν θυμάμαι την εποχή μου εδώ ήταν το να παίζω μπροστά στους οπαδούς. Ήταν κάτι που μου έλειψε από όταν έφυγα. Δεν θέλω να πω κάτι για τους φιλάθλους των άλλων ομάδων,, όμως απλά κοιτάξτε τα τελευταία Final 4. Η στήριξη που έχει αυτή η ομάδα από τον κόσμο της δεν συγκρίνεται. Μου έλειψε να παίζω μπροστά στο κοινό. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους φέτος.

-Πώς είναι το πόδι σου;

-Το πόδι μου είναι εντάξει. Έκανα μόνο μερικές προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες, όμως νοιώθω αρκετά καλά για να πάρω χρόνο και νοιώθω καλύτερα μέρα με τη μέρα.

-Άρα θα είσαι έτοιμος για το Super Cup;

Σίγουρα!

-Σου έλειψε το ελληνικό ντέρμπι; Αυτή η αντιπαλότητα;

To Sportal σε στέλνει στο μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της πρεμιέρας της EuroLeague
EUROLEAGUE

11:48 - 29.09.2023

To Sportal σε στέλνει στο μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της πρεμιέρας της EuroLeague

Τα εισιτήρια για το σπουδαίο παιχνίδι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα της EuroLeague (6/10) έχουν γίνει ανάρπαστα, αλλά το Sportal είναι εδώ για εσάς - Δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα διπλό εισιτήριο μέσω του Ιnstagram και του Facebook.

-Φυσικά. Ως ένας ανταγωνιστικός τύπος είναι κάτι που όλοι αγαπούν. Στην καριέρα μου ήμουν τυχερός να παίξω σε μερικά από τα κορυφαία ντέρμπι της Ευρώπης. Προφανώς το Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας, εμείς απέναντι στον Παναθηναϊκό, η Ρεάλ κόντρα στη Μπάρτσα. Είναι από τα καλύτερα ντέρμπι. Σαν ένας ανταγωνιστής τα αγαπάς και με δεδομένο πως εκείνοι έχουν φτιάξει καλή ομάδα φέτος, κάθε παιχνίδι θα είναι τρομερό. Ανυπομονώ.