Φενέρμπαχτσε η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 4 και η πρώτη που «έσπασε» έδρα σε Game 5!

Φενέρμπαχτσε η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 4 και η πρώτη που «έσπασε» έδρα σε Game 5!

Χρήστος Τσάλτας 22:30 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:15 - 20.05.2024

H Φενέρμπαχτσε έγραψε ιστορία καθώς απέκλεισε την Μονακό με εκτός έδρας νίκη στο Game 5 και έβαλε τέλος στην κυριαρχία των γηπεδούχων σε «τελικούς». Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Final 4.

Ιστορική νίκη για την Φενέρμπαχτσε στο Gaston Medecin του Μόντε Κάρλο. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε με 80-79 στο Game 5 της σειράς και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 του Βερολίνο. Με το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα η τουρκική ομάδα έκανε το 3-2 στη σειρά και έγινε η τρίτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το ραντεβού τίτλου στην γερμανική πόλη.

Η Φενέρ κατάφερε να να προκριθεί στο Final 4 και θα τεθεί αντιμέτωπη του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό, σε ένα παιχνίδι με έντονο Παναθηναϊκό παρελθόν, καθώς το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη, στον δρόμο προς τον μεγάλο τελικό.

Καλάθης... πρίγκιπας, έστειλε την Φενέρ στο Final 4!
EUROLEAGUE

22:26 - 08.05.2024

Καλάθης... πρίγκιπας, έστειλε την Φενέρ στο Final 4!

Θρίλερ ολκής στο Μόντε Κάρλο, με Μονακό και Φενέρμπαχτσε να τα δίνουν όλα για 45 λεπτά και τον Νικ Καλάθη με δύο μεγάλα σουτ να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (80-78) και την πρόκριση στο Final 4.

Την ίδια ώρα η νίκη της ομάδας του Γιασικεβίτσιους απέκτησε ιστορική σημασία, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά της Euroleague μια φιλοξενούμενη ομάδα επικράτησε σε Game 5 αγώνα των playoffs της διοργάνωσης. Στις προηγούμενες 19 συναντήσεις σε Game 5 επικρατούσαν οι γηπεδούχοι, με τελευταίο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 81-72 την Τρίτη.

Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το τελευταίο εισιτήριο του Final 4!