Ο Βασιλιάς της Ευρώπης θα είναι εδώ... μέχρι τέλους!

Ο Βασιλιάς της Ευρώπης θα είναι εδώ... μέχρι τέλους!

Ηλίας Λαλιώτης 19:04 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 02:53 - 20.05.2024

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως είχε υποσχεθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με τον ηγέτη του Τριφυλλιού να εγγυάται πως θα παραμείνει εκεί και τα επόμενα χρόνια. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Δώδεκα χρόνια αναμονής έλαβαν τέλος! Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι εκεί που ανήκει... Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να παλεύει για τίτλους. Η αγχωτική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 5 της σειράς των playoffs της EuroLeague είναι μια ξεκάθαρη απονομή δικαιοσύνης για τους κόπους των τελευταίων ετών!

Για τους φιλάθλους της ομάδας που είχαν γαλουχηθεί σε επιτυχίες, πέρασαν δύσκολα χρόνια και στήριξαν αυτή την νέα προσπάθεια με συνεχόμενα sold out, ταξίδια στο εξωτερικό και πανηγύρισαν με τη ψυχή τους μετά το τελευταίο σφύριγμα στο ΟΑΚΑ.

Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο
EUROLEAGUE

10:47 - 08.05.2024

Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο

Κάθε ομάδα του Final Four σύμφωνα με τους όρους της Euroleague θα πάρει από 600 εισιτήρια και τα υπόλοιπα έχουν διατεθεί στην ελεύθερη αγορά. Στο Βερολίνο κατοικούν σχεδόν 15.000 Έλληνες, αλλά και πάνω από 170.000 Τούρκοι. Άρα απομένει να δούμε αν οι γείτονες θα έχουν εκπρόσωπο (Φενέρμπαχτσε), γεγονός που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην κερκίδα!

Για τον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες, που δέχθηκαν αμφισβήτηση στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να βρουν ρόλους και χημεία, εκτινάσσοντας την ομάδα από τη περσινή 17η θέση, στη 2η της regular season και εν τέλει στην επιστροφή σε Final Four.

Για το διοικητικό προσωπικό και όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι έβαλαν... πλάτη στην προηγούμενη δύσκολη τριετία για τον Παναθηναϊκό και βοήθησαν με τη σειρά τους ώστε ο οργανισμός ολόκληρος να παραμείνει μια οικογένεια, που αφομοιώνει γρήγορα κάθε νέο μέλος και το κάνει μέρος της τεράστιας ιστορίας του συλλόγου.

Και πάνω από όλα, αυτή η πρόκριση στο Final Four μετά από μια 12ετία ήταν απονομή δικαιοσύνης για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο που συνέχισε κάτω από αντίξοες συνθήκες το όραμα του Παύλου, του Θανάση και του Κώστα και παρά τα εμπόδια που του έβαλαν και τις... παραφωνίες που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια, συνέχισε με πείσμα, ώστε φέτος να δημιουργήσει μια ομάδα που επέστρεψε στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Όπως είχε υποσχεθεί πριν από περίπου έναν χρόνο. Μια υπόσχεση που έγινε πράξη χάρη σε μια σημαντική επένδυση, χάρη στο πάθος, αλλά και την «τρέλα» που κουβαλά για τον Παναθηναϊκό. Και κυρίως «έχτισε» με μπασκετική λογική, υπομονή, ικανούς συνεργάτες που ξέρουν και τι σημαίνει αυτή η ομάδα, αλλά και με ένα ακόμα μεγαλύτερο όραμα σε σχέση με όσα έχουμε δει φέτος.

Το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει τις πρώτες στιγμές μετά την επιτυχίας της επιστροφής στα Final Four είναι πως ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς στον σύλλογο δεν επαναπαύεται και δεν μένει σε αυτό το κατόρθωμα. Οι βλέψεις είναι μεγάλες, ανάλογες της ιστορίας και της κληρονομιάς του Παναθηναϊκού. Η κίνηση της επέκτασης του συμβολαίου με τον Κέντρικ Ναν, τον παίκτη που ήρθε για να κυριαρχήσει επιθετικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ένα πρώτο μήνυμα.

Να είστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν κι άλλα... Γιατί ο στόχος είναι αυτός: Ο Παναθηναϊκός να είναι μέχρι τέλους πρωταγωνιστής και συλλέκτης τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

🔴Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το τελευταίο εισιτήριο του Final 4!