Deja Vu στο ΟΑΚΑ: Τότε ο Μπατίστ τώρα ο Λεσόρ, έκαναν ακριβώς το ίδιο με διαφορά 12 ετών! (vid)

Deja Vu στο ΟΑΚΑ: Τότε ο Μπατίστ τώρα ο Λεσόρ, έκαναν ακριβώς το ίδιο με διαφορά 12 ετών! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:06 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:58 - 19.05.2024

Στο Game 5 του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι το 2012, ο Μάικ Μπατίστ πανηγυρίζοντας την πρόκριση των «πρασίνων» με τη λήξη του αγώνα είχε κάνει ακριβώς το ίδιο που έκανε το βράδυ της Τρίτης (7/5) ο Ματίας Λεσόρ. Πάλι κόντρα στην ομάδα του Τελ Αβίβ, στο ίδιο γήπεδο και με την ίδια αγωνιστική βαρύτητα!

Υπό το πρίσμα της ίδια συνθήκης (Game 5 των προημιτελικών της Euroleague), κόντρα στον ίδια αντίπαλο, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ΟΑΚΑ και πάλι, ο Παναθηναϊκός πριν από δώδεκα χρόνια είχε νικήσει ξανά στο τελευταίο ματς της σειράς τους ισραηλινούς και είχε πάρει την πρόκριση για το Final Four.

Με του που εξέπνευσε το χρονόμετρο στο κρίσιμο ματς τότε, τον Μάιο του 2012, ο Μάικ Μπατίστ είχε πάρει τη μπάλα και με ένα ποδοσφαιρικό βολέ την είχε ξαποστείλει στα πέρατα του γηπέδου. Κάπου ψηλά στις κερκίδες. Ήταν η αυθόρμητη κίνησή του, σε μία στιγμή επιτυχίας για την ομάδα που τότε ο Αμερικανός σέντερ πρωταγωνιστούσε.

Τα δύο χρυσά μετάλλια του Κέντρικ Ναν και η «κάψα» για τον πρώτου του... ενήλικο τίτλο με τον Παναθηναϊκό! (vids)
EUROLEAGUE

12:54 - 08.05.2024

Τα δύο χρυσά μετάλλια του Κέντρικ Ναν και η «κάψα» για τον πρώτου του... ενήλικο τίτλο με τον Παναθηναϊκό! (vids)

Στην Αμερική διέπρεπε ως γυμνασιόπαιδο, πήρε το πρωτάθλημα του Ιλινόις, με τις «μικρές» εθνικές ομάδες των ΗΠΑ (παίδων και εφήβων) κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια. Ως ενήλικος όμως, ο Κέντρικ Ναν έχει μόνο ατομικές διακρίσεις και με τον Παναθηναϊκό θέλει τον πρώτο του ομαδικό τίτλο.

Τώρα, ένας άλλος κομβικός παίκτης για την πορεία του Παναθηναϊκού, ο Ματίας Λεσόρ, σε ένα παιχνίδι ήρθε και πάλι η πρόκριση στην τελική φάση της Euroleague, αλλά που ο ίδιος ταλαιπώρησε τη μπάλα τις στιγμές που εκτελούσε βολές (είχε 3/14!) με την ολοκλήρωση του αγώνα ταλαιπώρησε το σφαιρικό πορτοκαλί τόπι για τελευταία φορά. Αποφάσισε, προφανώς υποσυνείδητα, να κάνει ακριβώς ότι είχε κάνει και ο Μπατίστ πριν από 12 χρόνια.

Και το τρομερό στιγμιότυπο αποθανατίστηκε και δημιούργησε μια προμνησία. Ή déjà vu (ντεζά βου) που λένε οι Γάλλοι συμπατριώτες του σημερινού σέντερ του Παναθηναϊκού.

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το τελευταίο εισιτήριο του Final 4!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!