Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027 θα γίνει στο Κατάρ και ο γενικός γραμματέας της FIBA δηλώνει ενθουσιασμένος

Αντρέας Ζαγκλής

i

© Fiba

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027 θα γίνει στο Κατάρ και ο γενικός γραμματέας της FIBA δηλώνει ενθουσιασμένος

Γιώργος Γαβριλάκης 14:23 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 28.04.2023

Το Κατάρ, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου (2022), θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2027, όπως ανακοίνωσε η FIBA, με τον Ανδρέα Ζαγκλή να δηλώνει ότι «τη διοργάνωση αναλαμβάνει μία καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα ανθρώπων».

Λίγους μήνες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 στην Ιαπωνία, την Ινδονησία και της Φιλιππίνες, η FIBA ανακοίνωσε πως η επόμενη διοργάνωση του θεσμού, αυτή του 2027, θα διεξαχθεί στο Κατάρ. 

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Ομοσπονδία της χώρας  για την επιτυχημένη υποψηφιότητά της και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι μία από τις υψηλότερου επιπέδου που έχουν γίνει ποτέ, εντός κι εκτός γηπέδου», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος αποφάσισε να δώσει την... είδηση μία μέρα πριν την κλήρωση για το τουρνουά που έρχεται. 

Η ΕΟΚ παρουσίασε και τίμησε τους 39 διεθνείς της πορείας μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο
FIBA WORLD CUP

14:04 - 26.04.2023

Η ΕΟΚ παρουσίασε και τίμησε τους 39 διεθνείς της πορείας μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Ομοσπονδία λίγες μέρες πριν την κλήρωση της 29ης Απριλίου που θα διαμορφώσει τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου θύμισε μέσω ανάρτησης στο twitter ποιοι ήταν οι 39 παίκτες που οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρόκριση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (29/4, 02:30), η Εθνική μας ομάδα (και οι υπόλοιπες προφανώς) θα μάθουν τους αντιπάλους που θα συναντήσουν τον Αύγουστο στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό η FIBA φρόντισε για το απώτερο μέλλον. Και μάλιστα, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την παρουσία του Κατάρ, που έχει στην... πλάτη του και την αντίστοιχη ποδοσφαιρική διοργάνωση του 2022. 

«Είναι σημαντικό ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027, αναλαμβάνει μία πολύ καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα που έχει πολύ σημαντικές επιδόσεις σε μία ευρεία γκάμα αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίων πρωταθλημάτων, κυπέλλων και πολλών άλλων κορυφαίων ολυμπιακών σπορ», πρόσθεσε ο Ζαγκλής για να καταλήξει πως «το γεγονός ότι θα έχουμε όλες, και τις 32 ομάδες στην ίδια πόλη για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα παρουσιάσει μία μοναδική ευκαιρία για τους φιλάθλους να προσαρμόσουν την εμπειρία της διοργάνωσης, παρακολουθώντας πολλά περισσότερα ματς δια ζώσης, συγκριτικά με κάθε άλλη παρόμοια κατάσταση των τελευταίων είκοσι χρόνων. Πιστεύω ότι το 2027 η Ντόχα, θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για το κορυφαίο γεγονός της FIBA».