Τέλος εποχής: Ο Γκόρντον Χέρμπερτ αποχωρεί από την εθνική Γερμανίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γκόρντον Χέρμπερτ

i

FIBA

Τέλος εποχής: Ο Γκόρντον Χέρμπερτ αποχωρεί από την εθνική Γερμανίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Sportal newsroom 14:12 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:34 - 29.05.2024

Σε αναζήτηση προπονητή θα μπει η εθνική ομάδα της Γερμανίας, καθώς ο Γκόρντον Χέρμπερτ θα αποχωρήσει από τη θέση με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Τα τελευταία χρόνια, υπό τις οδηγίες του, η εθνική ομάδα της Γερμανίας γνώρισε τις πιο ένδοξες στιγμές της. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Καναδός προπονητής, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε και από τον πάγκο του Άρη, το 2022 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τα «πάντσερ» διατηρώντας τα στην ελίτ της Ευρώπη. Ο κύκλος του όμως στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας φτάνει στο τέλος του αυτό το καλοκαίρι.

Οι Μάτζικ «έπνιξαν» τους Καβαλίερς και με πρωταγωνιστή τον Φραντζ Βάγκνερ ισοφάρισαν σε 2-2 (vids)
NBA

22:31 - 27.04.2024

Οι Μάτζικ «έπνιξαν» τους Καβαλίερς και με πρωταγωνιστή τον Φραντζ Βάγκνερ ισοφάρισαν σε 2-2 (vids)

Στο Ορλάντο η σειρά... ισορρόπησε. Μετά την δύο ήττες στο Κλίβελαντ οι Μάτζικ επέστρεψαν για τα καλά, αρχικά μείωσαν και πλέον έκαναν το 2-2. Με άμυνα για σεμινάριο στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Φρανζ Βάγκνερ να κάνει πάταγο διέλυσαν τους Καβαλίερς με 112-89.

Η ομοσπονδία της χώρας γνωστοποίησε πως ο Καναδός κόουτς θα αποχωρήσει με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, στους οποίους η Γερμανία συμμετέχει με απευθείας πρόκριση ως κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Χέρμπερτ θα έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει μετάλλιο με την Γερμανία και στην τρίτη μεγάλη διοργάνωση που θα συμμετάσχει, ώστε να κλείσει ο κύκλος με τον καλύτερο τρόπο. Από τα μέσα Αυγούστου και μετά οι Γερμανοί θα βγουν σε αναζήτηση τεχνικού, κρατώντας για την ώρα κλειστά τα χαρτιά τους.