Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Όταν χάνεις παιχνίδια δεν είσαι χαρούμενος, πρέπει να επιστρέψει η... πεινασμένη νοοτροπία»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Όταν χάνεις παιχνίδια δεν είσαι χαρούμενος, πρέπει να επιστρέψει η... πεινασμένη νοοτροπία»

Sportal newsroom 12:19 - 08.04.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραδέχτηκε πως οι τέσσερις διαδοχικές ήττες δημιουργούν πρόβλημα στους Μιλγουόκι Μπακς και εξήγησε ιτ πρέπει να κάνει η ομάδα του για να επιστρέψει η χαρά του παιχνιδιού.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι οι Μιλγουόκι Μπακς έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι. Αυτή τη φορά κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς. Τα «ελάφια» προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, παρά την προσπάθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μέτρησε 28 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο ηγέτης των ελαφιών αναφέρθηκε στα σημεία που έκριναν το παιχνίδι ενώ στάθηκε και σε όσα έπρεπε να βελτιώσουν αυτός και οι συμπαίκτες του.

Αρχικά, ο Greek Freak αναφέρθηκε στο σερί των τεσσάρων ηττών των Μπακς: «Δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα, ελπίζεις ότι θα γίνεις καλύτερος. Αν είσαι εργατικός θα επιστρέψεις σε αυτό που ξέρεις καλύτερα, το οποίο είναι να δουλέψεις σκληρότερα. Δεν παίζουμε καλά, πρέπει να παίξουμε καλύτερα.

Ο Γιάννης δεν ήταν αρκετός για να αποτρέψει τέταρτη διαδοχική ήττα για τους Μπακς
NBA

05:12 - 08.04.2024

Ο Γιάννης δεν ήταν αρκετός για να αποτρέψει τέταρτη διαδοχική ήττα για τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ για ακόμα ένα παιχνίδι, όμως οι Μιλγουόκι Μπακς δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας τέταρτη διαδοχική ήττα, αυτή τη φορά από τους Νιου Γιορκ Νικς (109-122) στο Fiserv Forum.

Όταν χάνεις παιχνίδια δεν νιώθεις καλά, δεν είσαι χαρούμενος. Πας στο σπίτι και δεν μπορείς να κάτσεις να δεις κάποια ταινία, να χαλαρώσεις, να απολάυσεις την μπριζόλα σου ή δεν ξέρω κάποιοι πίνουν κρασί ή μπύρα. Ή στην δική μου περίπτωση να παίξω με τα LEGO μου. Όταν προσπαθώ να φτιάξω τα LEGO μου και είμαι πιο απογοητευμένος πιέζω τα δάχτυλά μου και πονάνε.

Δεν είμαστε μία ομάδα που χάνει, δεν έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που χάνουμε τέσσερα παιχνίδια στη σειρά από το 2021. Δεν είναι κάτι που κάνουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να δουλέψουμε σκληρά. Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαρά μας. Για να τη φέρουμε πίσω, πρέπει να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Όταν όλοι ακουμπούν την μπάλα, όλοι έχουν ενέργεια.

Με την Οκλαχόμα όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι, όλοι ήμασταν στην ίδια σελίδα. Η πίστη είναι εκεί, απλά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτά τα 4-5 παιχνίδια που έχουν μείνει, πρέπει να χτίσουμε καλές συνήθειες, να δούμε το video, να περάσουμε χρόνο μαζί, επειδή αν δεν το κάνουμε θα έχουμε πρόβλημα».

Για το πώς μπορεί η ομάδα να ξαναβρεί τη χαρά του παιχνιδιού: «Να αφήσουμε ό,τι συνέβη στο παρελθόν. Ο τρόπος που κερδίσαμε στο παρελθόν δεν είναι ο τρόπος που θα κερδίσουμε φέτος ή του χρόνου. Πρέπει να τα αφήσεις όλα αυτά στο παρελθόν και να εστιάσεις σε αυτό που έχουμε τώρα.

Οι προπονητές που είχαμε στο παρελθόν είναι στο παρελθόν. Πρέπει να επιστρέψεις πίσω σε αυτό το 'πεινασμένο' σημείο. Την 'πεινασμένη' νοοτροπία που είχαμε πάντα και αν το κάνουμε θα είμαστε σε καλή θέση. Αν δεν το κάνουμε, απλά θα ανησυχούμε για το τι έγινε στο παρελθόν. Είναι αυτό που έχουμε τώρα.

Πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό που έχουμε τώρα, τους παίκτες που έχουμε τώρα. Νομίζω κοιτάζοντας στα αποδυτήρια είναι περισσότεροι από αρκετοί. Πρέπει να εστιάσουμε στο τώρα. Να δημιουργήσουμε αυτή την ταπεινή νοοτροπία, αυτή την πεινασμένη νοοτροπία και να πας εκεί και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Νομίζω μερικές φορές ότι επειδή κάποιοι παίκτες είναι στα αποδυτήρια εδώ και 4-5 χρόνια, ξέρουμε πώς να παίξουμε ο ένας με τον άλλο, πώς ήμασταν παλιά, πώς είμαστε τώρα και υπάρχει αυτή η σκέψη σε κάθε παιχνίδι. Αλλά πώς θα εξελιχθούμε;

Δεν κερδίσαμε πέντε πρωταθλήματα στη σειρά, κερδίσαμε ένα. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Όταν είναι στο παρόν βρίσκεις τη χαρά, έτσι βρίσκεις τη χαρά«.