Στον... αέρα το μέλλον του Κλέι Τόμπσον στους Ουόριορς

Κλέι Τόμπσον

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Στον... αέρα το μέλλον του Κλέι Τόμπσον στους Ουόριορς

Sportal newsroom 14:47 - 15.12.2023

Ο Κλέι Τόμπσον βρίσκεται μακριά από τα γνωστά του στάνταρ, δεν έχει καταφέρει να γίνει επιδραστικός στο παιχνίδι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ήδη τα πρώτα «σύννεφα» σχετικά με το μέλλον του στην Bay Area έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Κλέι Τόμπσον είναι δύο έννοιες ταυτόσημες την τελευταία δεκαετία. Οι δύο πλευρές έχουν χτίσει μια εξαιρετική σχέση, που βασίζεται στις επιτυχίες των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα τα τέσσερα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει η ομάδα από το Σαν Φρανσίσκο.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Τόσο για τους «πολεμιστές», όσο και για τον Τόμπσον. Η ομάδα του Στιβ Κερ πραγματοποιεί πολύ άσχημο ξεκίνημα, με ρεκόρ 10-14 και μερικές πολύ άσχημες εμφανίσεις. Την ίδια στιγμή που και ο Τόμπσον δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα προηγούμενα παιχνίδια είχε μείνει εκτός παρκέ στα τελευταία λεπτά, κάτι που δικαιολόγησε απόλυτα και ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως ο Κερ έχει απόλυτο δίκιο που τον άφησε εκτός, γιατί δεν βρίσκεται στα γνωστά του στάνταρ.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα και το μέλλον του Splash Brother στην Bay Area. Διότι το ερχόμενο καλοκαίρι γίνεται free agent και ακόμα δεν έχει κατατεθεί πρόταση ανανέωσης προς το πρόσωπό του από τους ανθρώπους των Ουόριορς. Οι οποίοι μάλιστα κάνουν δεύτερες σκέψεις για την απόδοση του Τόμπσον. Ήδη άλλωστε έχουν προσφέρει 4ετές συμβόλαιο με απολαβές 100 εκατ. δολάρια στον Ντρέιμοντ Γκριν, πράγμα που σημαίνει πως στην περίπτωση του Τόμπσον αναμένεται να είναι πολύ προσεκτικοί.