Η Χάποελ Χολόν δεν θα παίξει στα Λιόσια: «Είμαστε σε αναζήτηση γηπέδου, ανεξάρτητα απ' όσα βγαίνουν από την ΑΕΚ»

Χάποελ Χολόν

Η Χάποελ Χολόν δεν θα παίξει στα Λιόσια: «Είμαστε σε αναζήτηση γηπέδου, ανεξάρτητα απ' όσα βγαίνουν από την ΑΕΚ»

Χρήστος Τσάλτας 15:45 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 04.11.2023

Η Χάποελ Χολόν δεν θα αγωνιστεί στο κλειστό των Λιοσίων και το επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως βρίσκεται σε αναζήτηση γηπέδου για τα εντός έδρας παιχνίδια της για το BCL.

Τις τελευταίες ώρες άνοιξε θέμα, μετά την ανακοίνωση του BCL πως η Χάποελ Χολόν θα δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια της στη διοργάνωση στο κλειστό των Λιοσίων, την έδρα της AEK Betsson.

Αυτή η κίνηση ήρθε έπειτα από συνεννόηση των δύο πλευρών, αλλά και της διοργάνωσης της FIBA, καθώς υπήρξαν συζητήσεις για το θέμα αυτό. Οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν ήταν πολλές, κυρίως στις τάξεις των φίλων της Ένωσης, που αντέδρασαν έντονα στην εξέλιξη αυτή.

Μάλιστα για το λόγο αυτό η ΑΕΚ Betsson με ανακοίνωσή της φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους τις δράσεις της για τους πρόσφυγες, επισημαίνοντας πως «η ΑΕΚ είναι μάνα ΌΛΩΝ των προσφύγων» και όσων βιώνουν δοκιμασίες.

Υπό τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η ΑΕΚ Betsson με νέα επικοινωνία προς την διοργανώτρια αρχή του BCL ζήτησε την ματαίωση της εξέλιξης αυτής, καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή των αγώνων της ομάδας από το Ισραήλ στο κλειστό των Λιοσίων.

Λίγη ώρα αργότερα θέση πήρε και η Χάποελ Χολόν, που με ανακοίνωσή της ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως δεν θα αγωνιστεί στα Λιόσια, αναζητώντας έδρα για τα επόμενα παιχνίδια της στο BCL. Μάλιστα η ομάδα του Ισραήλ ξεκαθαρίζει πως η κίνηση αυτή δεν σχετίζεται με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα, βάζοντας επί της ουσίας τέλος στο θέμα της μετακόμισής της στην Ελλάδα.

H ανακοίνωση της Χάποελ Χολόν αναφέρει:

«Ο σύλλογος καταβάλλει προσπάθειες να βρει γήπεδο για να φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας στο πλαίσιο του Champions League.

Αυτό έγινε ανεξάρτητα από τις φήμες που έρχονται από την κατεύθυνση της ΑΕΚ Αθηνών και των οπαδών της. Γνωρίζουμε την ευαισθησία αυτών και είμαστε προσεκτικοί με τους θαυμαστές μας και εξετάζουμε μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις. Μόλις ληφθεί η απόφαση, φυσικά θα ενημερώσουμε»