Η Ελένη Καπογιάννη στο Sportal: «Θα είναι τέλειο το νταμπλ - Οι παίκτριες βάζουν τον Παναθηναϊκό πάνω από το εγώ»

Η Ελένη Καπογιάννη στο Sportal: «Θα είναι τέλειο το νταμπλ - Οι παίκτριες βάζουν τον Παναθηναϊκό πάνω από το εγώ»

Χρήστος Τσάλτας 14:36 - 20.02.2024

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο μπάσκετ γυναικών και η Ελένη Καπογιάννη ανέλυσε στο Sportal τα μυστικά της «πράσινης» επιτυχίας, ενώ έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

Στο μεγάλο ραντεβού της Κρήτης ο Παναθηναϊκός ήταν συνεπής. Οι «πράσινες» αντιμετώπισαν τις Εσπερίδες στο κλειστό «Δύο Αοράκια» και βγάζοντας κυριαρχικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου έφτασαν σε θρίαμβο, κατακτώντας το τρίτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του τμήματος, αλλά και δεύτερο διαδοχικό.

Η επιτυχία αυτή ήταν το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς από το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα, με την Ελένη Καπογιάννη στην τεχνική ηγεσία. Η Ελληνίδα κόουτς έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο «πράσινο» οικοδόμημα, οδηγώντας την ομάδα της εκ του ασφαλούς. Κάτι που επανέλαβε και στο Ηράκλειο, προσθέτοντας στην -πλούσια- συλλογή της ακόμα έναν εγχώριο τίτλο.

Η Ελληνίδα κόουτς μίλησε στο Sportal, με αφορμή τον τίτλο που κατέκτησαν οι «πράσινες», εξηγώντας όλα τα μυστικά της επιτυχίας. Παράλληλα, στάθηκε στη σκληρή δουλειά πίσω από τις... κάμερες, ενώ εξήγησε πώς παίκτριες με εγωισμό έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους, βάζοντας την ομάδα πάνω από την προσωπική τους προβολή.

«Το ζητούμενο και η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού δεν είναι τα κύπελλα no matter what, είναι να καθιερωθεί ψηλά, να παίζει καλό μπάσκετ και σίγουρα αν παίζει καλό μπάσκετ», εξήγησε αρχικά η πολυνίκης κόουτς, για να σταθεί στους συνεργάτες της και πιο συγκεκριμένα στη Λολίτα Λύμουρα.

Οι δύο γυναίκες αποτελούν τα πιο σημαντικά assets του τριφυλλιού για το παρόν και το μέλλον, με την Καπογιάννη να υπογραμμίζει πως «με ειδικούς χειρισμούς, η Λολίτα Λύμουρα έχει κάνει στο χτίσιμο της ομάδας, αλλά και στο μπασκετικό κομμάτι, που είμαι υπεύθυνη εγώ, έτσι θα έρθουν οι τίτλοι. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχουμε επενδύσει σε κορίτσια που έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους και προσφέρουν πάντα την ομάδα από κάθε πόστο και για όποιο χρόνο χρειάζονται».

Τα τελευταία χρόνια η έμπειρη κόουτς βρίσκεται στον πράσινο πάγκο και έχει καταφέρει να ανεβάσει το επίπεδο του ρόστερ. Κάτι που έρχεται μέσα από ομαδική δουλειά, σε όλους τους τομείς. «Είναι αλήθεια. Αυτά τα άλματα δεν έχουν γίνει τυχαία. Εμείς θέλουμε να πατάμε και τα δύο πόδια στη γη. Χρόνο με το χρόνο έχουμε μια διοίκηση, εγώ ανέλαβα με την διοίκηση του κυρίου Γιαννακόπουλου που ξεχρέωσε την ομάδα και έφερε μια υγεία οικονομική. Έδωσε το έναυσμα στην επόμενη διοίκηση να μπορεί χρόνο με το χρόνο να κάνει το βήμα παραπάνω, να στελεχώνει το ρόστερ με όλο και καλύτερες παίκτριες να έχουμε καλύτερες συνθήκες για την προπόνησή μας. Εγώ λέω ότι είναι βήματα με πολύ ταπεινότητα και γήινα βήματα».

Επόμενος στόχος για τον Παναθηναϊκό είναι το πρωτάθλημα. Εφόσον έρθει, τότε οι «πράσινες» θα έχουν ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, φτάνοντας στο πρώτο τους νταμπλ μετά τη σεζόν 1999-2000.

Κάτι που αποτελεί τεράστιο κίνητρο για όλες εντός των τειχών. «Σίγουρα νιώθω αυτοπεποίθηση και εμπιστεύομαι τις παίκτριές μου όλο και περισσότερο. Στο κάτω κάτω αυτές παίζουν. Εγώ, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια, τους δίνω οδηγίες. Αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες στο γήπεδο. Θα είναι τέλειο το νταμπλ, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν πρέπει να αεροβατούμε. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Ο μόνος τίτλος που του απομένει θα είναι το πρωτάθλημα και θα τα δώσει όλα για όλα. Εμείς θα πρέπει να δείξουμε καλό χαρακτήρα και να πάρουμε άριστα 10 σε όλες τις πτυχές ενός παιχνιδιού για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Στο φετινό ρόστερ οι Αλέιν και Τζόουνς κάνουν τη διαφορά. Η πρώτη κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, η δεύτερη αλλάζει τις ισορροπίες ενός αγώνα. Οι δύο παίκτριες όμως δεν παίζουν για τα στατιστικά τους, αλλά για την ομάδα, συνολικά.

«Δεν θα πρέπει να αδικήσω και την Τσβίτκοβιτς που κάνει πολλή και αθόρυβη δουλειά», υπογράμμισε η Καπογιάννη, που στάθηκε στο πώς εντοπίζονται οι ξένες παίκτριες που έχουν ανεβάσει το επίπεδο του «πράσινου» ρόστερ.

«Οι ξένες παίκτριες έχουν την υπογραφή της Λολίτας Λύμουρα. Αυτή κάνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα και επειδή έχει προπονητικό μάτι μετά παίρνουμε μαζί την απόφαση. Το πώς προσαρμόζονται στην ομάδα, αυτή είναι η δουλειά μου. Να πείσω τις παίκτριες ότι μπορούν να διακριθούν μέσα από την ομάδα. Προς τιμήν τους όχι μόνο για τις ξένες, αλλά και τις Ελληνίδες, βάζουν το εγώ κάτω από την ομάδα, παίζουν για την ομάδα και διακρίνονται μέσα από την ομάδα», ήταν τα λόγια της.