Η πρόκριση έφερε διάκριση: Προπονητής του μήνα ο Σπανούλης στο Basketball Champions League

Βασίλης Σπανούλης

i

© Intime

Η πρόκριση έφερε διάκριση: Προπονητής του μήνα ο Σπανούλης στο Basketball Champions League

Γιώργος Γαβριλάκης 14:47 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 26.03.2024

Στο Basketball Champions League, τον Μάρτιο το Περιστέρι έκανε τη μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε στα προημιτελικά και αυτή η επιτυχία «ανάγκασε» την FIBA να βραβεύσει ως προπονητή του μήνα, τον Βασίλη Σπανούλη.

Η ιστορική πρόκριση του Περιστερίου στα προημιτελικά του Basketball Champions League έφερε πανηγυρισμούς, περηφάνια στις τάξεις της ομάδας και αφού κόπασε η χαρά και τα συναφή -διότι οι υποχρεώσεις συνεχίζονται- ήρθε και μία ατομική διάκριση για τον κόουτς Βασίλη Σπανούλη. Τον άνθρωπο που δεν ήταν έμβρυο μέσα σε κοιλιά, αλλά μέσα σε μπάλα του μπάσκετ.

Ο Kill Bill ανακηρύχθηκε καλύτερος προπονητής της διοργάνωσης για τον Μάρτιο, σε ένα μήνα που οι Πρίγκιπες της Δυτική Όχθης, ανέτρεψαν την κατάσταση και μετά τις τρεις νίκες στα πρώτα τρία ματς στον όμιλό τους, απάντησαν με τρεις νίκες και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Επικράτησαν της τουρκικής Καρσίγιακα, της ισραηλινής Χαποέλ Ιεροσολύμων (εκτός έδρας) και το... έπος ολοκληρώθηκε στην έκτη και τελευταία αγωνιστική του ομίλου Κ κόντρα στην δύο φορές πρωταθλήτρια BCL, Τενερίφης.

Συνήθως στο μπάσκετ (όπως λένε) τις νίκες τις χρεώνονται οι παίκτες και τις ήττες οι προπονητές, αλλά ο Σπανούλης πήρε λίγη από τη λάμψη των... παιδιών του. Βέβαια, ο ίδιος σκέφτεται τις ομαδικές διακρίσεις ως προπονητής. Τις προσωπικές υποκλίσεις τις έχει μπουχτίσει ως παίκτης, περισσότερο έχει απολαύσει τους τίτλους και έναν τέτοιο αναζητά με το Περιστέρι!

O Γκούντουριτς για τον κόουτς Γιασικεβίτσιους: «Θα γίνει σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!»
EUROLEAGUE

12:16 - 26.03.2024

O Γκούντουριτς για τον κόουτς Γιασικεβίτσιους: «Θα γίνει σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!»

Ο Μάρκο Γκούντουριτς έχει αγωνιστεί στη Φενέρμπαχτσε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τώρα το κάνει με προπονητή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ βλέπει μεταξύ των δύο πολλές ομοιότητες...

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει την γερμανική Βόννη και το πρώτο ματς της σειράς που κρίνεται max στα πέντε ματς (δηλαδή στις 3 νίκες) είναι προγραμματισμένο για τις 2 Απριλίου.