Στα... σχοινιά οι Μπακς, οι Πέισερς τους νίκησαν ξανά και έκαναν το 3-1
i

@Photo by Emilee Chinn/Getty Images

Στα... σχοινιά οι Μπακς, οι Πέισερς τους νίκησαν ξανά και έκαναν το 3-1

Χρήστος Τσάλτας 08:37 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:23 - 15.05.2024

Χωρίς Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντάμιαν Λίλαρντ και με τον Μπόμπι Πόρτις να αποβάλλεται κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να φτάσουν στο break, με τον Μάιλς Τέρνερ να στήνει πάρτι και να οδηγεί τους Ιντιάνα Πέισερς στη νίκη με 126-113. Μια ήττα μακριά από πρόωρο αποκλεισμό τα «ελάφια».

Με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί πριν από το τζάμπολ του Game 4, όπου Ντάμιαν Λίλαρντ και Γιάννης Αντετοκούνμπο είχαν τεθεί εκτός μάχης, οι Μιλγουόκι Μπακς κυνηγούσαν ένα μικρό... θαύμα απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς, που είχαν πάρει το μομέντουμ μετά τις 2 διαδοχικές νίκες των προηγούμενων αγώνων. Κάτι που έπαιξε ρόλο, όπως φάνηκε και στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ είχε σε εξαιρετική μέρα πολλούς παίκτες κλειδιά, με σημαντικότερο όλων τον Μάιλς Τέρνερ. Ο εκρηκτικός σέντερ μέτρησε 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10/17 σουτ, κάνοντας βραδιά καριέρας στα playoffs παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Ο ιθύνων νους της ομάδας από την Ιντιανάπολη πάντως συνέχισε τις υψηλές πτήσεις με 24 πόντους και 4 ασίστ, ενώ κομβικός ήταν ο Άντριου Νέμπχαρντ με 15 πόντους και 9 ασίστ.

Από πλευράς Μπακς, ο Μπρουκ Λόπεζ μέτρησε 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10/17 σουτ, με τον Κρις Μίντλετον να προσθέτει 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Μαλίκ Μπίσλι μέτρησε 20 πόντους. Κι όλα αυτά με τον Μπόμπι Πόρτις να παίζει 6:59, καθώς αποβλήθηκε έπειτα από σύρραξη στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, μετρώντας μία τάπα στο διάστημα αυτό και χωρίς να πάρει προσπάθεια για σουτ.

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον, οι Πέισερς προηγούνται με 3-1 στη σειρά και θέλουν ακόμα μια νίκη για να τσεκάρουν το εισιτήριο για την δεύτερη φάση των playoffs της Ανατολής. Την ίδια ώρα οι Μπακς έχουν μπει σε καθεστώς πίεσης, σε ένα χρονικό σημείο που κανείς δεν ξέρει εάν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Game 5, στο Fiserv Forum, το οποίο πλέον έχει χαρακτήρα... τελικού επιβίωσης για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς.