ΚΑΕ ΑΕΚ: «Ζητάμε συγγνώμη από τη Χάποελ, αλλά και από τους... υγιείς φιλάθλους μας»
i

© Intime

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Ζητάμε συγγνώμη από τη Χάποελ, αλλά και από τους... υγιείς φιλάθλους μας»

Sportal newsroom 14:17 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 13.04.2023

H χαρά της νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ περιορίστηκε λόγω των επεισοδίων στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ενώ η ΑΕΚ ένιωσε την ανάγκη με ανακοίνωσή της να υποδείξει τους... υπαίτιους και να ζητήσει συγγνώμη.

«Εκφράζουμε τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της για τις εικόνες ντροπής, που δεν μας άφησαν να χαρούμε την θριαμβευτική νίκη μας επί της Χάποελ» έγραψε στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ που ζήτησε συγγνώμη και από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την άσχημη εμπειρία της στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, αλλά και από τους... υγιείς φιλάθλους της Ένωσης. 

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ με απογοήτευση και... εκνευρισμό εξέδωσε ανακοίνωση που περιγράφει το αίσθημά της και τον τρόπο που προσπαθεί να ανταποκριθεί στη «θηριωδία των χούλιγκανς», όπως αναφέρει. Καθώς, «αυτοί προκάλεσαν τις εκτεταμένες καταστροφές» και η συμπεριφορά τους «ξεπέρασε αυτή τη φορά και την πιο αρρωστημένη φαντασία! Οι χούλιγκανς αυτοί δεν προέρχονται από την οικογένεια του οπαδικού κινήματος της ΑΕΚ. 

Συνελήφθη 18χρονος για τα επεισόδια στα Λιόσια, η Χάποελ θέλει να διεκδικήσει το ματς στα... χαρτιά
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

13:02 - 13.04.2023

Συνελήφθη 18χρονος για τα επεισόδια στα Λιόσια, η Χάποελ θέλει να διεκδικήσει το ματς στα... χαρτιά

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη ενός νεαρού κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Εγιάλ Τσόμσκι, αφηγήθηκε αναλυτικά «τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε στην Ελλάδα» και ενημέρωσε πως «απευθυνθήκαμε στη FIBA και περιμένουμε την απάντησή της».

Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι εκείνοι, που βρέθηκαν στο γήπεδο της Χάποελ και δεν προκάλεσαν το παραμικρό και έδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά σε όλη την αναμέτρηση, όπως συνέβη και σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα», αναφέρει η ανακοίνωση ενώ σημειώνει με ξεχωριστό τρόπο ότι «ο σύλλογος μας δεν διακατέχεται από κανένα αίσθημα αντισημιτισμού, και σέβεται την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει αγωνιστεί κατά της βίας, όπως σέβονται και αγωνίζονται και οι οπαδοί της. Οι προβοκάτορες, που μας έκαναν κακό είναι προφανές, ότι δεν θέλουν την ΑΕΚ ισχυρή, και επιχειρούν να την αποδυναμώσουν και να την απαξιώσουν». 

H AEK επιπλέον ένιωσε και την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη και «από τους πραγματικούς οπαδούς της ομάδας μας, ζητούμε για λογαριασμό των προβοκατόρων, μία μεγάλη και ειλικρινής συγγνώμη. Ζητάμε και από τους οπαδούς της Χάποελ για την αναστάτωση, που προκλήθηκε».