Οι Καβαλίερς έστειλαν πιο... χαμηλά τους Ουίζαρντς, στη Σάρλοτ οι Σιξερς διέλυσαν τους Χόρνετς (vids)

Ντόνοβαν Μίτσελ

i

photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Οι Καβαλίερς έστειλαν πιο... χαμηλά τους Ουίζαρντς, στη Σάρλοτ οι Σιξερς διέλυσαν τους Χόρνετς (vids)

Οι Γκάρλαντ, Μίτσελ και Μόμπλεϊ οδήγησαν στην εύκολη επικράτηση (117-94) των Καβαλίερς επί των Ουίζαρντς, ο Τζοέλ Εμπίντ και οι Σίξερς «κατασπάραξαν» με 39 πόντους διαφορά (121-82) τους Χόρνετς στη Σάρλοτ.

Χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία και με τον Ντάριους Γκάρλαντ να έχει 24 πόντους και 9 ασίστ, τον Ντόνοβαν Μίτσελ να προσθέτει 20 και τον Ίβαν Μόμπλεϊ άλλους τόσους, οι Καβαλίερς νίκησαν στο Κλίβελαντ τους Ουίζαρντς με 117-94

Οι Μάγοι της πρωτεύουσας βρίσκονται στο κυνήγι της δέκατης και τελευταίας θέσης της ανατολής που οδηγεί στα play in, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις δεν φαίνεται πως έχουν τύχη να διαβούν. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ έβαλε 22 πόντους, ο Κρίσταπς Πορζίνγκις δύο λιγότερους και τίποτα παραπάνω.

Από την άλλη το Κλίβελαντ έχει μία δομή παικτών που κάνουν την ομάδα εντυπωσιακή σε σημείο που συγκρίνεται με τους Ιππότες τον καιρό που στην πόλη έπαιζε ο ΛεΜπρόν. 

Άλλωστε, οι Καβς πλέον έχουν ρεκόρ 45-28 και εκτός του ότι σιγά σιγά… κλειδώνουν την τέταρτη θέση της Ανατολής, η επίδοσή τους αυτή είναι η καλύτερη των τελευταίων πέντε χρόνων. Δηλαδή, από το 2018 όταν και η ομάδα πήγε στους τελικούς του ΝΒΑ και έχασε από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. 

Σάρλοτ - Φιλαδέλφεια: 82-121

Ο διασυρμός Χόρνετς από τον Εμπίντ 

Κάτι τέτοιες εμφανίσεις των Χόρνετς βλέπει τόσα χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν και αποφάσισε πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την ομάδα της Σάρλοτ. Πριν την πουλήσει όμως, είδε ακόμα μία… μεγάλη στιγμή. 

Είδε τους Σίξερς να φθάνουν στην πόλη και να τους διαλύουν με 39 πόντους διαφορά (121-82), δηλαδή έναν πόντο περισσότερο απ’ όσους τους έβαλε ο Τζοέλ Εμπίντ. Το φαβορί (πλέον) για την κατάκτηση του βραβείου MVP της κανονικής περιόδου, είχε 38 πόντους και 13 ριμπάουντ σε μόλις 29 λεπτά συμμετοχής. Ήταν ασταμάτητος από το ξεκίνημα. Έβαλε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο και άλλους τόσους στην δεύτερη. Είχε επίσης συνολικά 5 ασίστ και 4 μπλοκ. 

Άλλαξαν οι αποδόσεις, πλέον ο Τζοέλ Εμπίντ υπολογίζεται ως φαβορί για τον τίτλο του MVP
NBA

10:53 - 17.03.2023

Άλλαξαν οι αποδόσεις, πλέον ο Τζοέλ Εμπίντ υπολογίζεται ως φαβορί για τον τίτλο του MVP

O Καμερουνέζος σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς, Τζοέλ Εμπίντ, πλέον αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν. Ο Γιόκιτς έμεινε λίγο... πίσω και ο Αντετοκούνμπο απειλεί και τους δύο!

Οι Σφήκες απλώς τον παρακολουθούσαν και τον θαύμαζαν, χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για να τον περιορίσουν έστω. Επιπλέον, ο Τζέιμς Χάρντεν αν και άστοχος (0/6 τρίποντα) με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, έκανε το τέταρτο triple double της σεζόν και το 77ο της καριέρας του. Την ίδια ώρα για τη Σάρλοτ κανένας δεν έβαλε πάνω από 14 πόντους, όσους δηλαδή -με το ζόρι- έφθασε ο Τέρι Ροζίερ.