Αρχίζει τον σχεδιασμό της η Παρτίζαν: Αυτό είναι το «μπαμ» για τη θέση του βασικού πλέι – μέικερ!

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

i

© Euroleague Basketball

Αρχίζει τον σχεδιασμό της η Παρτίζαν: Αυτό είναι το «μπαμ» για τη θέση του βασικού πλέι – μέικερ!

Νίκος Καλαμπάκας 19:15 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 29.05.2024

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει αρχίσει να σχεδιάζει την Παρτίζαν της επόμενης σεζόν και έχει ήδη καταλήξει στον παίκτη που θα οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του!

Τον άνθρωπο που θα οργανώνει το παιχνίδι της Παρτίζαν τα επόμενα χρόνια φαίνεται πως βρήκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η Παρτίζαν ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς τον τίτλο της ABA Liga αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Ερυθρός Αστέρας «σκούπισαν» τους ασπρόμαυρους στους τελικούς και πλέον άπαντες στον σύλλογο του Βελιγραδίου στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη ημέρα.

Ο πρώτος στόχος είναι να φτιαχτεί ένα ρόστερ που θα δώσει στην ομάδα τη δυνατότητα να φανεί ανταγωνιστική και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ήδη ρίξει τα... δίχτυα του στην Ευρώπη, αφού σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Άρελ Γκίνσμπερ, τόσο η Παρτίζαν όσο και η Βίρτους θα προσφέρουν συμβόλαιο στον Κρις Τζόουνς που τα τελευταία δύο χρόνια διαπρέπει με τη φανέλα της Βαλένθια.

Ο Τζόουνς είναι 31 ετών (1,88 μέτρα ύψος), και στην Ευρώπη αρχικά αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Βελγίου πριν πάει στην Μπούρσασπορ το 2019. Στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες της Μακάμπι και της Ασβελ. . Ο Αμερικανός έφτασε στη Βαλένθια το καλοκαίρι του 2022 και τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα είχε κατά μέσο όρο 12,7 πόντους, 4,2 ασίστ και 2,1 ριμπάουντ ανά αγώνα.

O Σφαιρόπουλος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που νίκησε τον Ομπράντοβιτς έξι φορές σερί!
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:31 - 20.05.2024

O Σφαιρόπουλος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που νίκησε τον Ομπράντοβιτς έξι φορές σερί!

Στο Βελιγράδι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα που τον οδήγησε στην κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας, ενώ κατέγραψε και ένα μοναδικό στα χρονικά ρεκόρ σε βάρος του προπονητή της Παρτίζαν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Τζόουνς έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όμως σε αυτό υπάρχει ρήτρα. Και όπως λέγεται οι Σέρβοι είναι διατεθιμένοι να την πληρώσουν προκειμένου να κάνουν το χατίρι του προπονητή τους και να φέρουν στην ομάδα έναν παίκτη με περγαμηνές όπως ο Τζόουνς!