Νέα «μάχη» Ερυθρού Αστέρα και Παρτίζαν: Για τα... μάτια του Κάλινιτς

Νέα «μάχη» Ερυθρού Αστέρα και Παρτίζαν: Για τα... μάτια του Κάλινιτς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:53 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Ο Νίκολα Κάλινιτς κοιτάζει προς την έξοδο από την Βαρκελώνη, ο Ερυθρός Αστέρας ασχολείται ήδη με την υπόθεση απόκτησης του, ενώ ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον θέλει πάση θυσία στην Παρτίζαν.

Συνδέεται συναισθηματικά και με τον Ερυθρό Αστέρα και με την Παρτίζαν. Όχι μόνο γιατί είναι ομάδες από την πατρίδα του, τη Σερβία, αλλά γιατί με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2014-15 και 2021-22), ενώ με τον προπονητή των «μελανόλευκων», τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έζησε την κορυφαία στιγμή της καριέρας του: Κατέκτησε την Euroleague το 2017 με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε.

Από το 2022 όμως, βρίσκεται στη Βαρκελώνη και αγωνίζεται με την «Μπάρτσα» στο κορυφαίο επίπεδο. Παρόλα αυτά ο κύκλος του στην Ισπανία, φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη είναι πάρα πολύ πιθανή.

O Ερυθρός Αστέρας τον έχει τοποθετήσει στη μεταγραφική του λίστα εδώ και καιρό και μάλιστα σε μία από τις πρώτες θέσεις. Η εμπειρία και τα προσόντα του 32χρονου φόργουορντ είναι... δεδομένα και μάλιστα η καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν η τελευταία του στο Βελιγράδι (2021-22) όταν κατέγραψε στη στατιστική του σε μέσους όρους στην Euroleague 12,6 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ.

Μόνο που η Παρτίζαν, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τη θέση της στην Euroleague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, σκοπεύει να μην επιτρέψει αυτή την επιστροφή. Και να κάνει... δικό της τον Νίκολα Κάλινιτς. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει και ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει ζητήσει ήδη από την Παρτίζαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τον αποκτήσουν και να συνεργαστεί ξανά μαζί του, όπως τόσο αποτελεσματικά έκαναν τη σεζόν 2016-17 στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε.

Πάντως, τον Κάλινιτς σκέφτεται ένας ακόμα... Ομπράντοβιτς: Ο Σάσα, ο προπονητής της Μονακό.