Κρίσιμη μέρα για Ξανθόπουλο στην ΑΕΚ
i

Βασίλης Ξανθόπουλος / © Intime

Κρίσιμη μέρα για Ξανθόπουλο στην ΑΕΚ

Πάρης Τσελεπίδης • 11:51 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της το παιχνίδι με την Ρέτζιο Εμίλια για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League με τον Ηλία Καντζούρη να ευελπιστεί πως θα έχει στη διάθεσή του και τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Η σημερινή ημέρα θα αποτελέσει κριτήριο για την παρουσία του Βασίλη Ξανθόπουλου στο παιχνίδι της ΑΕΚ (Τετάρτη 07/12, 19:30) με την Ρέτζιο Εμίλια για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League. Ο Ηλίας Καντζούρης ελπίζει πως θα ακούσει ευχάριστα νέα καθώς επιθυμεί να έχει τον έμπειρο πλέι μέικερ υπό τις οδηγίες του στο καθοριστικό ματς που έρχεται.

Ο Ξανθόπουλος ήταν άτυχος την περασμένη εβδομάδα στην Γερμανία. Στη τελευταία φάση του παιχνιδιού της Ένωσης στη Βόννη με τη τοπική ομάδα στην προηγούμενη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League υπέστη μία θλάση. Αυτή ήταν και η αιτία της απουσίας του στο Σαββατιάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Μετά το ρεπό της Κυριακής η ΑΕΚ επέστρεψε τη Δευτέρα (05/12) στις προπονήσεις με τον Καντζούρη ωστόσο να μην θέλησε να βιαστεί. Ο έμπειρος πλέι μέικερ έδειξε να έχει ξεπεράσει τη θλάση που είχε κληρονομήσει αλλά και το οστικό οίδημα στο μετατάρσιο.

Η προπόνηση της Τρίτης (6/12) λοιπόν θα κρίνει εν πολλοίς την παρουσία του στο παιχνίδι με την Ρέτζιο Εμίλια. Την ιταλική ομάδα που έχει πλέον για προπονητή της τον Ντράγκαν Σάκοτα, θα κάνει μάλιστα το ντεμπούτο του, όπου η ΑΕΚ έχει ως μοναδικό της στόχο να την κερδίσει για να μείνει στο κυνήγι της πρόκρισης μετά τις δύο ήττες της από την Βόννη εντός και εκτός έδρας κατά σειρά.

Στην περίπτωση της παρουσίας του Ξανθόπουλου στη διάθεση του Καντζούρη τότε μοναδικός απών θα είναι ο Δημήτρης Μαυροειδής εξαιτίας των δικών του ενοχλήσεων. Ο έμπειρος σέντερ και αρχηγός της ΑΕΚ παραμένει εκτός μετρώντας με τη σειρά του αντίστροφα για την επιστροφή του.

Tags: