O Κάρι επέστρεψε, ο ΛεΜπρόν όχι, αλλά οι Λέικερς νίκησαν τους Ουόριορς

Άντονι Ντέιβις

i

© photo by Ron Jenkins / Getty Images / Ideal Images

O Κάρι επέστρεψε, ο ΛεΜπρόν όχι, αλλά οι Λέικερς νίκησαν τους Ουόριορς

Γιώργος Γαβριλάκης 07:49 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:50 - 06.03.2023

Ο Άντονι Ντέιβις με 39 πόντους οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη (109-101) επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Παρά την απουσία του τραυματία ΛεΜπρόν και παρά την παρουσία του Στέφεν Κάρι - Οι Πέισερς «σκότωσαν» τους Μπουλς (125-122) με τρίποντο του Χαλιμπάρτον.

Για τις επόμενες εβδομάδες οι Λέικερς θα συνεχίσουν να μάχονται για μία θέση στα play off χωρίς τον τραυματία ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Άντονι Ντέιβις όμως, απέναντι στους Ουόριορς έδειξε πως μπορεί να κουβαλήσει στην πλάτη του την ομάδα. Κι αφού με 39 πόντους οδήγησε την ομάδα του Λ.Α. στη νίκη με 109-101 τη μέρα που επέστρεψε και έβαλε 27 πόντους ο Στέφεν Κάρι, τότε μπορεί να το ξανακάνει. 

Απλως, χρειάζεται συνέπεια καθώς οι Λιμνάνθρωποι με ρεκόρ 31-34 δεν έχουν κανένα περιθώριο αδράνειας. 

Ο Ντέιβις όπως είπε και ο προπονητής του Ντέβιν Χαμ «είναι σε πολύ καλή κατάσταση», αλλά προς το παρόν η ομάδα έχει δύο νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που έχει απουσιάσει ο ΛεΜπρόν -από τη στιγμή δηλαδή που στις 22 Φεβρουαρίου χτύπησε στον αγώνα με τους Μάβερικς. 

Οι Νικς νίκησαν (και) στη Βοστώνη με τον Κουίκλι να… σαρώνει τους Σέλτικς (vids)
NBA

07:15 - 06.03.2023

Οι Νικς νίκησαν (και) στη Βοστώνη με τον Κουίκλι να… σαρώνει τους Σέλτικς (vids)

Χρειάστηκαν δύο έξτρα πεντάλεπτα και τον Ιμάνιουελ Κουίκλι να βάζει 38 πόντους, ώστε οι Νικς να πάρουν την ένατη διαδοχική τους νίκη (131-129), στη Βοστώνη αυτή τη φορά. Ο πήχης της Νέας Υόρκης έχει ανέβει ήδη!

Προς το παρόν όμως, υποχρεωσε τους πρωταθλητές του Γκόλντεν Στέιτ να ζήσουν μία ήττα κι αφού είχαν φθάσει στο Λ.Α. με τη φόρα που είχαν δημιουργήσει οι πέντε διαδοχικές τους νίκες. 

Η επιστροφή του Κάρι δεν άλλαξε τα δεδομένα και γυρίζουν πίσω στο Σαν Φρανσίσκο για αναδιοργάνωση. Και οι Πολεμιστές δεν βρίσκονται σε αναπαυτική θέση. Περισσότερο σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται κι αυτοί, αφού με ρεκόρ 34-31 τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένα στη Δύση. 

Σικάγο - Ιντιάνα: 122-125

Το τρίποντο του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον κι ενώ απέμειναν 2,7 δευτερόλεπτα για τη λήξη έδωσε μεγάλη νίκη στους Πέισερς μέσα στο Σικάγο. Ο 23χρονος γκαρντ και εγκέφαλος της Ιντιάνα είχε 29 πόντους και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι την τελική επικράτηση που ήρθε με 125-122. 

Οι 42 πόντοι του Ζακ ΛαΒίν βοήθησαν τους Μπουλς, αλλά για να αντιστθαούν. Όχι για να κερδίσουν και η ομάδα από την πόλη των Ανέμων πλέον βυθίζεται στην κατάταξη. Πλέον, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους Πέισερς. Με ακριβώς το ίδιο ρεκόρ: 29-36, που δεν τους βάζει -αυτή τη στιγμή- ούτε καν στα play in.