Ο λόγος που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επιστρέφει στο Νο 23 είναι πολύ πιο σημαντικός απ' ότι νομίζεις (vid)
i

© photo by Kevin C. Cox / Getty Images / Ideal Images

Ο λόγος που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επιστρέφει στο Νο 23 είναι πολύ πιο σημαντικός απ' ότι νομίζεις (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 16.07.2023

Για τα τιμήσει τη μνήμη του Μπιλ Ράσελ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εγκαταλείπει το Νο 6 και επιστρέφει στην αρχική του επιλογή. Στο Νο 23 που φόρεσε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, το εγκατέλειψε στο Μαϊάμι, το επέλεξε για ένα διάστημα στους Λέικερς και τώρα το... επαναφέρει!

Όταν το ΝΒΑ αποφάσισε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν να αποσύρει από την διαθεσιμότητα σε όλες τις ομάδες τις φανέλες με τον αριθμό 6, στη μνήμη του θρύλου της λίγκας, Μπιλ Ράσελ, o ΛεΜπρόν Τζέιμς ουσιαστικά είχε πάρει μία μελλοντική απόφαση. Χωρίς βέβαια να την αποκαλύψει τότε, καθώς θα επηρέαζε τις άμεσες πωλήσεις. 

Μέχρι και το τέλος της σεζόν που ολοκληρώθηκε με πρωταθλητές τους Ντένβερ Νάγκετς, ο 38χρονος σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, φορούσε το «6» στην πλάτη, αυτόν που είχε επιλέξει και όσο αγωνιζόταν στους Μαϊάμι Χιτ. Τώρα αλλάξει και πάλι την επιλογή του. 

Επιστρέφει στο Νο 23, έναν αριθμό που συνδυάστηκε με την εκρηκτική παρουσία του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς και έναν αριθμό που έβαλε και πάλι στο κάδρο ο ΛεΜπρόν, καθώς αυτό επέλεξε από την rookie σεζόν του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, αλλά και στην δεύτερη θητεία του με την ομάδα του Οχάιο, ενώ το φόραγε και στα γυμνασιακά του χρόνια. 

Η απόφασή του αυτή έχει να κάνει μόνο με τη διάθεσή του να τιμήσει τον μεγάλο Μπιλ Ράσελ, τον άνθρωπο που κατέκτησε 11 πρωταθλήματα με τους Μπόστον Σέλτικς και μία από τις αγαπημένες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ιστορίας του μπάσκετ.  

Αν είχαν αρκετά αποθέματα οι Λέικερς στις αποθήκες των μπουτίκ τους ανά τον πλανήτη έχει καλώς, γιατί αλλιώς θα πρέπει να αρχίσουν να ράβουν από την αρχή. Η απόφαση του ΛεΜπρόν προφανώς και είναι σεβαστή λόγω της φιλοσοφίας της, αλλά σίγουρα εκνευρίζει όσους έδωσαν $100 για να πάρουν την... φρέσκια, που πλέον μπαγιάτευσε. 

Κινητικότητα στο Λ.Α. με τους Λέικερς να εστιάζουν στον Ζακ ΛαΒίν (vid)
NBA

14:42 - 15.07.2023

Κινητικότητα στο Λ.Α. με τους Λέικερς να εστιάζουν στον Ζακ ΛαΒίν (vid)

Ο Ζακ ΛαΒίν το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει από το Σικάγο και οι Λέικερς έχουν αποφασίσει να πάρουν την πρωτοβουλία και να προσφέρουν στους Μπουλς τους ΝτιΆντζελο Ράσελ και Ρούι Χατσιμούρα, δύο παίκτες που προσφάτως ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους.

Υπάρχουν βέβαια και οι μανιακοί συλλέκτες που το μόνο που περιμένουν είναι η νέα έκδοση της φανέλας για να την αγοράσουν και να την τοποθετήσουν στη συλλογή τους, που μετά από 20-30 χρόνια ίσως αποκτήσει τεράστια αξία.