Οι Ουόριορς έχουν σκέψεις ανταλλαγής του Κρις Πολ και ο Σιάκαμ έρχεται στην επιφάνεια (vids)

Πασκάλ Σιάκαμ

i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Οι Ουόριορς έχουν σκέψεις ανταλλαγής του Κρις Πολ και ο Σιάκαμ έρχεται στην επιφάνεια (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:05 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:12 - 15.07.2023

Οι Τορόντο Ράπτορς συζητούν με αρκετές ομάδες την ανταλλαγή του Πασκάλ Σιάκαμ και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σκέφτονται πως ίσως έχουν ελπίδες προσφέροντας τους Κρις Πολ, Τζόναθαν Κουμίνγκα και Μόουζις Μούντι.

Τη στιγμή που τα δύο κεντρικά πρόσωπα των ανταλλαγών που συζητιούνται και διαπραγματεύονται στο ΝΒΑ είναι αυτά των Ντέιμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς) και Τζέιμς Χάρντεν (Φιλαδέλφεια Σίξερς) μία από τις δραστήριες ομάδες του καλοκαιριού και διεκδικητές του νέου πρωταθλήματος προσπαθούν να κάνουν και πάλι... σαματά. 

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που έχουν ανταλλάξει ήδη τον Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην Ουάσινγκτον για τους Ουίζαρντς, με τελικό αποτέλεσμα την απόκτηση (μέσω του Φοίνιξ) του Κρις Πολ, έχουν επίσης ανανεώσει το συμβόλαιο του Ντρέιμοντ Γκριν, ενώ υπέγραψαν και με τον ελεύθερο από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ντάριο Σάριτς

Η επόμενη κίνησή τους φαινόταν πως θα είναι η προσθήκη ενός ακόμα ψηλού. Αυτού που θα έρχεται πίσω από τον Κέβον Λούνεϊ κι αν ήταν ο Κρίστιαν Γουντ ίσως να εμφανιζόταν ακόμα και... μπροστά του, ως μέλος της πρώτης πεντάδας. Ο Γουντ παραμένει ελεύθερος από τους Ντάλας Μάβερικς, ενώ δημιουργήθηκε και η έντονη διάθεση για την πιθανή απόκτηση του Μπολ Μπολ, ο οποίος αποδεσμεύτηκε προσφάτως από τους Ορλάντο Μάτζικ και η περίπτωσή του δελεάζει αρκετούς οργανισμούς.  

Μέσα σε αυτές τις σκέψεις και σε μία προσπάθειά τους για να αναβαθμιστούν ουσιαστικά με σκοπό να μπορέσουν να μπουν δυναμικά σε μία χρονιά στοχεύοντας το δακτυλίδι, οι «Πολεμιστές» άρχισαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην επενδύσουν στο... περίεργο project που αφορά μία πεντάδα με τον Κρις Πολ και τον Στέφεν Κάρι παρέα στα γκαρντ. Υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές αυτού του «πειράματος», αλλά και πολλοί πολέμιοι. 

Οι Ουόριορς θέλουν να το τολμήσουν, αλλά ίσως το ξανασκεφτούν αν αντιληφθούν πως έχουν τη δυνατότητα να τον ανταλλάξουν με σκοπό να αποκτηθεί από τους Τορόντο Ράπτορς ο Πασκάλ Σιάκαμ

Ο Καμερουνέζος φόργουορντ στα 29 του χρόνια κι ενώ έχει ήδη κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με την ομάδα του Καναδά (το 2019 παρέα με τον Κουάι Λέοναρντ) έχει αντιληφθεί πως αν θέλει να διεκδικήσει ένα ακόμα θα πρέπει να φύγει εδώ και τώρα από τους Πτερόσαυρους. Πέρσι είχε career high στην επιθετική παραγωγή του, καθώς είχε 24,2 πόντους ανά αγώνα, ενώ επίσης η στατιστική του περιλαμβάνει 7,8 ριμπάουντ και επίσης ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (5,8). 

Οι Κινγκς θα αποφασίσουν για το απώτερο μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ (vid)
NBA

09:22 - 15.07.2023

Οι Κινγκς θα αποφασίσουν για το απώτερο μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ (vid)

Το καλοκαίρι του 2025 όταν ο Σάσα Βεζένκοφ ολοκληρώσει τη δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ η option επέκτασης για μία ακόμα σεζόν της αρχικής τριετούς διάρκειας του συμβολαίου του θα είναι στα χέρια των Σακραμέντο Κινγκς. Αυτοί θα αποφασίσουν αν ο 28χρονος Βούλγαρος τους... κάνει ή όχι.

Οι Ράπτορς ακούν προτάσεις που τον αφορούν, αλλά η... τιμή του είναι πολύ ψηλά. Όπως και να έχει το Γκόλντεν Στέιτ έχει αποφασίσει να δοκιμάσει αν προσφέροντας τον Κρις Πολ, αλλά και τον Τζόναθαν Κουμίνγκα με τον Μόουζις Μούντι (ίσως και κανένα μελλοντικό draft pick) θα μπορούσαν να έχουν ελπίδες. 

Tags: