Ο Ντόντσιτς θα ήθελε «να ήταν εδώ ο Κόμπι» για να τον δει να σκοράρει 73 πόντους (vids)
i

© photo by Tom Pennington / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντόντσιτς θα ήθελε «να ήταν εδώ ο Κόμπι» για να τον δει να σκοράρει 73 πόντους (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:12 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 27.01.2024

Η συγκυρία ήταν συγκινητική. Τη μέρα που σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ (πριν από 4 χρόνια) ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 73 πόντους. Δηλαδή, οκτώ λιγότερους από το ρεκόρ καριέρας του αείμνηστου θρύλου των Λέικερς και ο Σλοβένος χάρηκε και λυπήθηκε μαζί!

Λίγες ώρες μετά την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, στο δυστύχημα που στέρησε την ζωή και της 13χρονης κόρη του, μαζί και άλλων επτά ατόμων που όλοι του επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, ο Λούκα Ντόντσιτς δεν μπόρεσε παρά να είναι (και) λυπημένος. Την ίδια μέρα που έκανε την τρομερή του επίδοση με τους 73 πόντους του στον αγώνα των Ντάλας Μάβερικς στην Ατλάντα απέναντι στους Χοκς

«Όλοι αγαπάμε τον Κόμπι. Ήταν μία μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη το 2020. Δεν το πιστεύω ότι πέρασαν ήδη 4 χρόνια από τότε», είπε αναφερόμενος στην συγκυρία την μέρα του... μνημόσυνου να κάνει το καλύτερο ματς της καριέρας του και μία ιστορική επίδοση, που μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έχουν ξεπεράσει στην συνολική ιστορία του ΝΒΑ

«Είναι ξεχωριστό που το σημείωσα αυτή την μέρα. Προφανώς και εύχομαι να ήταν εδώ ο Κόμπι, μαζί μας», κατέληξε ο Σλοβένος. Κι αφού όλοι εκδήλωσαν την λύπη τους για την απώλεια του θρύλου των Λος Άντζελες Λέικερς, ακολούθως επικεντρώθηκαν στο κατόρθωμα του Luka Magic. 

O προπονητής του στους Ντάλας Μάβερικς και ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ που είδαν ποτέ τα... μάτια μας, ο Τζέιοον Κιντ αυτό που είχε να δηλώσει για τον Ντόντσιτς ήταν πως: «Αυτός είναι το παιχνίδι μας». Και ήθελε με αυτό να δείξει πως «αυτός ορίζει τα πάντα στους Μαβς εντός του παρκέ» και δεν φάνηκε ιδιαίτερα έκπληκτος από τους 73 πόντους που σημείωσε. Ήταν σαν να το περίμενε. 

Το 20ο All-Star Game του ΛεΜπρόν που καταρρίπτει το ρεκόρ του Τζαμπάρ - Ο Αντετοκούνμπο στο Νο 1 των προτιμήσεων (vid)
NBA

10:18 - 26.01.2024

Το 20ο All-Star Game του ΛεΜπρόν που καταρρίπτει το ρεκόρ του Τζαμπάρ - Ο Αντετοκούνμπο στο Νο 1 των προτιμήσεων (vid)

Στην 21η του σεζόν στο ΝΒΑ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα εμφανιστεί για 20η φορά στο All-Star Game και πλέον είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάντως, συγκέντρωσε σχεδόν 400.000 ψήφους περισσότερους από τον σούπερ σταρ των Λέικερς.

Ο Τρέι Γιανγκ πάντως, που τον είδε σε απόσταση επαφής, αφού τον αντιμετώπισε με τους Ατλάντα Χοκς στην επική του βραδιά δεν το περίμενε με τίποτα. Και μετά το τέλος του αγώνα το μόνο που είχε να πει ήταν το εξής: «Σκατά! Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα απέναντί του. Δοκιμάσαμε τα πάντα...».