Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις: Η εικόνα του Τζέιμς στην προπόνηση της Μονακό

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις: Η εικόνα του Τζέιμς στην προπόνηση της Μονακό

Γιώργος Γαβριλάκης 12:18 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 27.08.2023

Ο... εθισμός του Μάικ Τζέιμς με τα social media είναι ξεκάθαρος. Η ιντερνετική του παρουσία είναι τόσο έντονη όσο η παρουσία του στα παρκέ και τώρα που εργάζεται σκληρά με τη Μονακό για μία απαιτητική σεζόν, δεν μπορεί να αποχωριστεί το κινητό του, ούτε κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όταν ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε η ανακάλυψη του Internet (την 1η Ιανουαρίου του 1983) ο Μάικ Τζέιμς ήταν αγέννητος. Ήρθε στον κόσμο εννέα χρόνια αργότερα, αλλά πλέον ο ίδιος -όπως και το σύνολο του πλανήτη- αδυνατεί να ζήσει και να επιβιώσει χωρίς την συμμετοχή του στον παγκόσμιο ιστό. Η σύνδεση αυτή των ανθρώπων, σε πολλές περιπτώσεις, αγγίζει τα όρια του εθισμού και ό Αμερικανός σούπερ σταρ πολλές φορές επικεντρώνεται τόσο πολύ σε αυτό και ειδικά στα social media, που ξεπερνά ακόμα και το όριο της υπερβολής. 

Έχει μόνιμη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα και αν κάποια μέρα δεν κάνει ανάρτηση, όλοι ανησυχούν για το αν είναι καλά ή αν έπαθε κάτι κακό και γι' αυ΄το έμεινε... offline. Μέσα από αυτά εκφράζεται, επικοινωνεί με θαυμαστές και πολέμιους και οι αναρτήσεις του είναι... εκεί σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν μέρες τα tweet του στην αγαπημένη του πλατφόρμα είναι διαδοχικά. 

Τον καιρό που η παρουσία του στη Μονακό ήταν... αμφίβολη, πριν επιστρέψει για μία ακόμα σεζόν στο Πριγκιπάτο, μέσα από το Twitter (που πλέον ονομάζεται «Χ») είχα ανοίξει διάλογο με φιλάθλους, είχε κάνει πολλές αινιγματικές αναρτήσεις, ενώ δεν δίστασε σε συνέντευξή του να εκφράσει τον προβληματισμό του για τις αποφάσεις και τους στόχους της Μονακό και να ξεκαθαρίσει πως θα τιμήσει το συμβόλαιό του αλλά δεν βλέπει το μέλλον του στον σύλλογο να είναι ευοίωνο. 

Τώρα η μεταγραφολογία έχει τελειώσει και θα ανοίξει το επόμενο καλοκαίρι που θα είναι ελεύθερος και αδέσμευτος. Ο 33χρονος γκαρντ πλέον, προετοιμάζεται με την ομάδα του Πριγκιπάτου στο Μπόρμιο της Ιταλίας και μαζί της θα προσπαθήσει να κατακτήσει την Euroleague που τόσο επιθυμεί -όσο κι αν θεωρεί πως οι στόχοι της ομάδας δεν είναι ξεκάθαρη. 

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει σκληρή δουλειά στο παρκέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κινητό του βρίσκεται μακριά. Με αυτό στα χέρια μπαίνει στο γήπεδο και με αυτό βγαίνει από εκεί. Όπως οι περισσότεροι άλλωστε. Μόνο που και κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Μάικ Τζέιμς βρίσκει την ευκαιρία να... σερφάρει και να «ανεβάζει» ιστορίες, απόψεις, αλλά και να σχολιάζει τα τεκτενόμενα. 

Στις φωτογραφίες που μοιράστηκε με το κοινό η Μονακό ανάμεσά τους υπήρχε και αυτή με τον Τζέιμς να κρατά και να... παίζει με το κινητό του κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το χούι του είναι γνωστό, μόνο που πλέον -απ' ότι φαίνεται- είναι και αποδεκτό από τον κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς, αλλά και από τη διοίκηση της ομάδας.