Μονακό: Εκτός για τρεις μήνες ο Λόιντ

Τζόρνταν Λόιντ και Λορέντζο Μπράουν

i

Euroleague

Μονακό: Εκτός για τρεις μήνες ο Λόιντ

Νίκος Καλαμπάκας 16:56 - 18.08.2023

Ο Τζόρνταν Λόιντ θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της Μονακό στο ξεκίνημα της σεζόν, λόγω επέμβασης που υποβλήθηκε.

Χωρίς τον Τζόρνταν Λόιντ θα ξεκινήσει η Μονακό τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο σύλλογος.

Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ υποβλήθηκε σε επέμβαση και το διάστημα αποθεραπείας του υπολογίζεται στους 2 με 3 μήνες, όπως αναφέρουν οι Γάλλοι σε tweet τους.

Ο Λόιντ βρίσκεται στις ΗΠΑ και έχει ήδη ξεκινήσει την αποθεραπεία του. Ο MVP των περσινών τελικών του γαλλικού πρωταθλήματος υποβλήθηκε σε επέμβαση στη οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Καταλαβαίνει κανείς ότι η αποθεραπεία είναι δύσκολη, λόγω και του σημείου του τραυματισμού και για τον λόγο αυτό η Μονακό του έχει δώσει άδεια προκειμένου να ξεκινήσει στη χώρα του την αποκατάσταση και να ενταχθεί αργότερα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Λόιντ είχε ενταχθεί πέρυσι στην ομάδα του πριγκιπάτου και είχε συμβάλλει τα μέγιστα ώστε οι Μονεγάσκοι να αγωνιστούν στο Final Four της Euroleague και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Γαλλίας.

Η κατάστασή του είναι άμεσα συνδεδεμένη και με τον Μάικ Τζέιμς. Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ όπως παραδέχθηκε είχε εξετάσει φέτος το καλοκαίρι τις επιλογές του, αφού με την έλευση του Κέμπα Ουόκερ ο χρόνος συμμετοχής των υπολοίπων γκαρντ θα μειωνόταν (Λόιντ, Τζέιμς και Οκόμπο).

Ο Μάικ Τζέιμς αποκαλύπτει: «Δεν πήρα τις απαντήσεις που ζήτησα από τη Μονακό, αλλά είμαι παίκτης της» - Τι είπε για την συνομιλία του με τον Γιαννακόπουλο (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:57 - 18.08.2023

Ο Μάικ Τζέιμς αποκαλύπτει: «Δεν πήρα τις απαντήσεις που ζήτησα από τη Μονακό, αλλά είμαι παίκτης της» - Τι είπε για την συνομιλία του με τον Γιαννακόπουλο (vids)

Το κεντρικό πρόσωπο του Αυγούστου στο επίπεδο της Euroleague, όσον αφορά στα μεταγραφικά, ήταν ο Μάικ Τζέιμς. Τελικά, ο Αμερικανός συνεχίζει στην Μονακό και το Basketnews τον κάλεσε στο podcast του για να πει την ιστορία με πάθος και χωρίς φόβο...

Ο τραυματισμός του Λόιντ όμως δεν δίνει περιθώριο στους Γάλλους να αφήσουν ελεύθερο έναν από τους καλύτερούς τους παίκτες, αφού κενά σαν αυτά των δύο παικτών που αναφέραμε δεν καλύπτονται εύκολα.

Πέραν του Λόιντ, και το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας, Κέμπα Ουόκερ, δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ενόψει της νέας σεζόν. Ο πρώην NBAer έχει φέρει κύμα ενθουσιασμού στην ομάδα του Πριγκιπάτου όμως προέρχεται από τραυματισμό, αφού η τελευταία φορά που έπαιξε μπάσκετ ήταν στις 6 Ιανουαρίου του 2023.  Υπό αυτές τις συνθήκες, καταλαβαίνει κανείς ότι η απουσία του Λόιντ φέρνει προβληματισμό στην ομάδα του, που σίγουρα δεν θα έδινε το οκ και στον Τζέιμς να αλλάξει... στρατόπεδο, πριν καλύψει το κενό του!