Η Μάλαγα ήθελε τον Ιμπάκα ή τον Γκαρούμπα, αλλά τώρα βλέπει μόνο τον Ουένιεν Γκάμπριελ

Η Μάλαγα ήθελε τον Ιμπάκα ή τον Γκαρούμπα, αλλά τώρα βλέπει μόνο τον Ουένιεν Γκάμπριελ

Γιώργος Γαβριλάκης 14:14 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 14.09.2023

Ο Σερζ Ιμπάκα κατευθύνεται προς την Μπάγερν Μονάχου, ο Ουσμάν Γκαρούμπα προς τη Μαδρίτη και η Μάλαγα που ιδανικά θα ήθελε έναν εξ αυτών στρέφεται πλέον στον ταλαντούχο Νοτιοσουδανό, Oυένιεν Γκάμπιελ, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Λέικερς.

Η επιστροφή του Σερζ Ιμπάκα στην Ευρώπη φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί, μόνο που μένει να φανεί ποιος θα είναι ο τελικός του προορισμός. Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την αποφασιστική κίνηση της Μπάγερν Μονάχου να τον κάνει δικό της και να τον πείσει να εγκαταλείψει το ΝΒΑ έπειτα από 14 σεζόν και ένα πρωτάθλημα (το 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς), αλλά ίσως υπάρξει ανταγωνισμός στην υπόθεσή του. 

Βέβαια, η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται περισσότερο τον 21χρονο Ουσμάν Γκαρούμπα, παρά τον 33χρονο πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς. Και οι δύο είναι Ισπανοί φόργουορντ/σέντερ, αφρικανικής καταγωγής, που η καριέρα του Ιμπάκα στο ΝΒΑ έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, ενώ ο Γκαρούμπα δεν βρήκε στις ΗΠΑ τις ευκαιρίες που έψαχνε και θα έλεγε αμέσως το «ναι» αν η Ρεάλ αποφάσιζε να τον βάλει ξανά τη μηχανή της. 

Πάντως και για τους δύο, ρώτησε και ασχολήθηκε με την περίπτωση απόκτησή τους, η Κυπελλούχος Ισπανίας Μάλαγα, που αγωνίζεται και στο Basketball Champions League της FIBA. Ο σύλλογος από την Ανδαλουσία, μέσω του αθλητικού της διευθυντή, Χουάνμα Ροντρίγκεθ, αποκάλυψε πως «μας ενδιέφεραν και οι δύο περιπτώσεις παικτών, αλλά μαθαίνοντας γι' αυτούς καταλάβαμε πως έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους». Και με αυτή τη πρόταση ουσιαστικά ενημέρωναν πως η Μπάγερν Μονάχου προσφέρει θέση στην Euroleague στον Ιμπάκα και η Ρεάλ μάλλον παίζει... μόνη της στην περίπτωση του Ουσμάν Γκαρούμπα. 

Γι' αυτό και Μάλαγα πλέον, ασχολείται με έναν άλλον φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος βρίσκεται στην ελεύθερη αγορά των NBAers και αυτός είναι ο Νοτιοσουδανός Oυένιεν Γκάμπριελ

I feel Devotion: Euroleague και Sportal μαζί μέχρι το 2025!
EUROLEAGUE

13:07 - 14.09.2023

I feel Devotion: Euroleague και Sportal μαζί μέχρι το 2025!

Η... βόμβα της χρονιάς: Το Sportal είναι από σήμερα και για την επόμενη διετία Official Media Partner της Euroleague και μαζί με εσάς σας περιμένουμε για το πιο γοητευτικό μπασκετικό ταξίδι. Αποκλειστικά βίντεο, αποκλειστικές συνεντεύξεις, διαγωνισμοί και πολλά ακόμα στο πιο... μπασκετικό σάιτ της Ελλάδας. Καλώς ήρθατε.

Πρόκειται για έναν 23χρονο αθλητικό ψηλό, ο οποίος πέρσι έπαιξε με τους Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ προέρχεται και από εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί που οι Αφρικανοί πήραν απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες με πρωταγωνιστή τον γκαρντ των Σικάγο Μπουλς, Κάρλικ Τζόουνς και τον Γκάμπριελ να έχει 9,2 πόντους και 6,8 ριμπάουντ.