Λάσο: «Η Μπάγερν θα γιγαντωθεί στο νέο γήπεδο, μου άρεσε η Ισπανία στο Μουντομπάσκετ»

Ο Πάμπλο Λάσο αναφέρθηκε στα σχέδια για το μέλλον του.

i

©intime

Λάσο: «Η Μπάγερν θα γιγαντωθεί στο νέο γήπεδο, μου άρεσε η Ισπανία στο Μουντομπάσκετ»

Νίκος Καλαμπάκας 09:05 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 12.09.2023

Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε για πρώτη φορά ως κόουτς της Μπάγερν Μονάχου και ανέλυσε το project για τη νέα του ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα είδε στο φετινό Mουντομπάσκετ!

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την άφιξη του Πάμπλο Λάσο στην Μπάγερν Μονάχου και ο προπονητής των Βαυαρών έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στα ισπανικά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο Λάσο ανέλυσε τις πρώτες του εβδομάδες στη Γερμανία, την Ευρωλίγκα, το παρελθόν του στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τη συμμετοχή της Ισπανίας στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ζωή στο Μόναχο

«Είμαι πολύ χαρούμενος σε μια πόλη που με υποδέχθηκε πολύ καλά. Είναι μια πολύ ευχάριστη πόλη για να ζεις, αλλά μόλις προσγειωθήκαμε, τώρα την μαθαίνουμε. Αρχίσαμε να παρατηρούμε πολιτισμικές διαφορές. Εμείς οι Ισπανοί που είμαστε στην ομάδα μιλάμε για το γεγονός ότι παίρνουμε το πρωινό και το δείπνο μας πολύ νωρίς...

Η Μπάγερν Μονάχου ως σύλλογος και το νέο γήπεδο:

«Το τι είναι η Μπάγερν Μονάχου, ως ποδοσφαιρικός σύλλογος, δεν χρειάζεται να το εξηγήσω. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου και το brand της Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ ισχυρό. Ο σύλλογος μπάσκετ είναι πολύ οργανωμένος, στον οποίο έχεις πολλούς που δουλεύουν ώστε να δίνει ο αθλητής τον καλύτερό του εαυτό. Εργαζόμαστε στο BMW Park, το οποίο είναι το γήπεδο που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Έχουμε όλα τα γραφεία εκεί. Είναι αλήθεια όμως ότι ένα από τα μεγάλα έργα του συλλόγου είναι να μετακομίσει στο SAP Garden, που είναι ένα νέο γήπεδο που χτίζεται. Στόχος μας είναι να το εγκαινιάσουμε το συντομότερο δυνατό. Αυτή η σεζόν θα είναι δύσκολο να μπούμε εκεί, αλλά η ανάπτυξη και το μέλλον της ομάδας μπάσκετ εξαρτάται από την αλλαγή έδρας. «Το SAP Gargen μπορεί να είναι ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα».

Το υψηλό επίπεδο της Euroleague:

«Αμφιβάλλω λίγο για το πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό που είδα την περασμένη σεζόν χαρακτηρίζεται από ισότητα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τρεις ρωσικές ομάδες σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς τους παίκτες που θα ήταν στη Ρωσία μοιράστηκαν στις άλλες ομάδες. Υπήρξε ισότητα. Το υψηλότερο επίπεδο; θα το συζητούσα. Έχω δει πολύ καλά παιχνίδια και κακά παιχνίδια, επίσης. Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει, ήταν πολύ ελκυστικός για τον θεατή. «Κυριαρχεί αυτό το συναίσθημα ότι δεν μπορείς να πάρεις κανένα παιχνίδι ως κερδισμένο ή χαμένο».

Η επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Παρτιζάν:

«Ναι, θεωρούσα ότι η Μαδρίτη θα μπορούσε να επιστρέψει. Δεν είδα κανένα παιχνίδι στη σειρά. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μπερδευτεί μαζί μου γιατί δεν τους βλέπω. Δεν είδα τον τελικό της Ευρωλίγκας γιατί με έπιασε να ταξιδεύω, τον είδα αργότερα. Δεν είμαι οπαδός της Μαδρίτης; Δεν ήθελα να κερδίσουν; Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Το ίδιο και τα πλέι οφ. Την ημέρα του αγώνα ήμουν στη Βιτόρια για δείπνο με φίλους. Για μένα εκείνη τη στιγμή ήταν πιο σημαντικό να περνάω καλά με φίλους που δεν είχα δει εδώ και μήνες. Για τη Μαδρίτη, αυτός ο αγώνας λειτούργησε αφυπνιστικά. Από εκεί κέρδισαν πέντε σερί παιχνίδια και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό έχει ο ανταγωνισμός. Μου άρεσε πολύ ο Ολυμπιακός σε όλη τη σεζόν, νόμιζα ότι ήταν πολύ συμπαγής, αλλά δεν κέρδισε τον τελικό. Πρωταθλήτρια ήταν η ομάδα που κατάφερε να έχει την τελευταία της πεντάδα στην καλύτερη κατάσταση.

Πως... έχτισε τη Ρεάλ Μαδρίτης

«Όταν έφτασα, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ηγέτη στη θέση πόιντ γκαρντ για μερικά χρόνια. Είχαν περάσει σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Πριτζιόνι, ο Γιάριτς και ο Τυντσέρι, αλλά με απόλυτο σεβασμό στους παίκτες που πέρασαν από αυτή τη θέση, σκέφτηκα ότι το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης εξαρτιόταν από το να παίξουν καλά ο Ερνάντεθ και ο Γιουλ. Είχα πλήρη εμπιστοσύνη ότι και οι δύο θα πήγαιναν πολύ καλά και θα ήταν η βάση της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο Ρούντι δεν ήταν βασικός; Ότι ο Μάρκους Σλότερ δεν ήταν βασικός; Όχι, μια ομάδα παίρνει τα πάντα από τους πάντες. Αλλά ήμουν ξεκάθαρος ότι ο Σέρτζι και ο Σέρχιο ήταν οι δύο πάνω στους οποίους θα μπορούσε να χτιστεί μια μεγάλη ομάδα».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο και η Ισπανία:

«Έχεις άσχημη γεύση στο στόμα σου γιατί η Ισπανία ήταν καλή. Πέρυσι πήγαμε καλά και ήμασταν πρωταθλητές. Αν η Λιθουανία είχε πετύχει ένα ακόμη καλάθι θα ήμασταν εκτός. Θα ήταν λοιπόν όλα άσχημα; Όχι. Έτσι το βλέπω, πιθανώς επειδή είμαι επαγγελματίας. Η Ισπανία έχει αγωνιστεί πολύ καλά. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια αλλαγή γενιάς. Το επίπεδο του Μουντομπάσκετ ήταν πολύ υψηλό. Όλοι μιλούν πολύ καλά για τον Καναδά, αλλά για μένα δεν ήταν καλός. Δεν μου έχει πει πολλά. Ο Φερνάντεθ τα κατάφερε με επιτυχία, αλλά ο Καναδάς δεν ήταν κυρίαρχος. Για μένα, η Λιθουανία έχει παίξει απίστευτα. Το λέω από όταν έχασε από τη Σερβία, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπαιξε καλά».