Πώς θα ήταν ο Super Mario χωρίς τον Covid στην Ελλάδα;

Μάριο Χεζόνια

Πώς θα ήταν ο Super Mario χωρίς τον Covid στην Ελλάδα;

Η πρώτη φορά που ο Μάριο Χεζόνια κατέβηκε από το αεροπλάνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» φορούσε μάσκα και χαιρετούσε από μακριά τον κόσμο. Αν οι Ισπανοί δικαιωθούν και πλησιάζει η δεύτερη τότε ο έρωτας Παναθηναϊκού - Super Mario θα πορευτεί όπως ακριβώς του αξίζει..

Ξάνα θέμα Χεζόνια από την Ισπανία. Η σειρά της «Marca» σήμερα να επαναφέρει στα πρώτα της θέματα τον Κροάτη. Και να επαναλάβει αυτό που πλέον φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά τον δρόμο του: την αποχώρηση του Super Mario το ερχόμενο καλοκαίρι από την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι πολλά και τα δικά του... μηνύματα προς πάσα κατεύθυνη. Δεν ήταν ο Χεζόνια ανάμεσα στους συμπαίκτες του όταν εκείνη πανηγύριζαν την κατάκτηση του Copa Del Rey. Δεν ήταν μαζί τους ούτε όταν επισκέφτηκαν το Μπερναμπέου.

Σαφώς και δεν έχει να κάνει με τις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του. Το αντίθετο. Εκείνες μοιάζουν να είναι οι καλύτερες δυνατές. Δε συμβαίνει το ίδιο όμως και με τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης. Μια διοίκηση που όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στο ποδόσφαιρο, πορεύεται δεκαετίες ολόκληρες με ένα συγκεκριμένο... μότο: το μοναστήρι να 'ναι καλά.

Και κάπως έτσι μπλέκονται δύο εγωισμοί: αυτός του Χεζόνια που θέλει - και δικαίως - να γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ευρώπη. Και εκείνος των διοικούντων τη Ρεάλ Μαδρίτης που γνωρίζοντας πως το brand του συλλόγου τους είναι το ισχυρότερο στην Ευρώπη, θέτουν τους δικούς τους όρους και... «σ' όποιον αρέσουμε».

Και κάπως έτσι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Marca», οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων έχουν φτάσει σε οριστικό τέλμα. Και οι Μαδριλένοι σκέφτονται πλέον τα χρήματα που σκόπευαν να δώσουν στον Χεζόνια να τα προσθέσουν σε εκείνα που σκόπευαν να δώσουν στον Ταβάρες. Γιατί όσο ισχυροί κι αν νιώθουν, αν τους χάσουν και τους δύο, τότε θα χάσουν και μεγάλη από την αξία της ομάδας. Συν την γκρίνια που θα υπάρξει.

Που εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός σε όλο αυτό; Οι «πράσινοι» ούτε επίσημα, ούτε μέσω διαρροών, ούτε μέσω σεναρίων και φημών ασχολούνται με οτιδήποτε μεταγραφικό τούτη την ώρα. Ακόμα και αν αυτό αφορά τη μεγάλη... καψούρα όλου του οργανισμού, που είναι ο Μάριο Χεζόνια. Υπάρχει μπροστά ένα ντέρμπι, αυτό της Πέμπτης στο ΣΕΦ, αλλά όχι μόνο. Είναι πια στην τελική ευθεία της regular season της Euroleague. Και απλώνεται ορθάνοιχτος ο δρόμος για το πλεονέκτημα έδρας, που θα τους φέρει μετά από πολλά χρόνια «φάτσα» με το Final Four. Που καιρός για... καψούρες, έρωτες και μεταγραφικές ανησυχίες.

Και τον ίδιο τον Χεζόνια αν τον ρωτήσει κάποιος το μυαλό του είναι μονάχα στις υποχρεώσεις της Ρεάλ. Αλλά και η δική του καρδούλα... πράσινη είναι. Καψούρα από τη μία, καψούρα και από την άλλη. Κι όταν τα άγχη, το στρες και η διεκδίκηση τίτλων θα τελειώσουν και θα μπούμε στο καλοκαίρι, τότε είναι πιθανό να μπει και το νερό στ' αυλάκι. Και να σμίξουν και πάλι δύο πλευρές που μοιάζουν να είναι... γεννημένες η μία για την άλλη. Κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με την πρώτη φορά.

Τότε, στις 21 Φεβρουαρίου του 2021 όταν και είχε σκάσει η... βόμβα Χεζόνια στον Παναθηναϊκό, ήμασταν εν μέσω Covid. Η υποδοχή στον Κροάτη είχε γίνει με μάσκες στα πρόσωπα, με αποστάσεις και με καμιά 300αρια οπαδούς να τον αποθεώνουν από μακριά και εκείνος να τους το ανταποδίδει σηκώνοντας το χέρι του. Τότε τα γήπεδα ανοιγοέκλειναν, ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμα σε μια διαδικασία «ίσα βάρκα, ίσα νερά», η ομάδα δεν ήταν ανταγωνιστική και περισσότερο προβληματισμός υπήρχε παρά φιλοδοξία και αισιοδοξία.

Τώρα τα όνειρα δεν έχουν... ταβάνι. Η διοίκηση έχει αλλάξει τα πάντα, ο Παναθηναϊκός έχει έναν σπουδαίο προπονητή και ένα ρόστερ αστέρων, μάσκες δεν υπάρχουν, το γήπεδο είναι γεμάτο και οι πράσινοι από τη 16η θέση της Euroleague έχουν... εκτοξευτεί στην πρώτη τριάδα. Αλήθεια πως θα ήταν το αεροδρόμιο, το ΟΑΚΑ και εν τέλει ο Μάριο Χεζόνια στα πράσινα, χωρίς τον «βραχνά» του Covid;