Η δύσκολη πραγματικότητα του Μίτσιτς και τα δεδομένα για το μέλλον του

Βασίλιε Μίτσιτς

i

@Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Η δύσκολη πραγματικότητα του Μίτσιτς και τα δεδομένα για το μέλλον του

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:25 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 07.11.2023

Ο Βάσα Μίτσιτς ακούγεται για επιστροφή στην Ευρώπη, κάτι που όμως στη παρούσα φάση μοιάζει τρομακτικά δύσκολο.

Ο Βάσα Μίτσιτς αποτελεί έναν διακαή πόθο για όλους τους οπαδούς των ομάδων ανά την Ευρώπη, με τον Σέρβο σταρ, όσο δεν παίρνει χρόνο στους Θάντερ, να μοιάζει πιθανό να επιστρέψει στην Euroleague. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Στην παρούσα φάση όχι. Ο Βάσα Μίτσιτς, ο οποίος μέχρι και ατζέντη άλλαξε, προκειμένου να βρει ένα συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αυτή τη στιγμή, μοιάζει τρομακτικά δύσκολο να αποχωρήσει από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Αρχικά ο δις MVP του Final Four της Euroleague έχει εγγυημένο τριετές συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίος έχει λαμβάνειν $23.555.150!

Αυτά χωρίζονται σε $7.851.717 το χρόνο, όμως, ακόμα και αν η Οκλαχόμα τον αφήσει τώρα ελεύθερο, θα πρέπει να του καταβάλει όλο το ποσό.

Βέβαια το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα για τις ομάδες του ΝΒΑ, όμως ακόμα κι έτσι, το να δώσεις ένα τέτοιο ποσό για να αφήσεις απλά έναν παίκτη μοιάζει υπερβολή.

Σαφώς και πολλοί θα πουν πως είναι θέμα της Οκλαχόμα, η οποία, για την ώρα τουλάχιστον, δεν δείχνει διατιθεμένη για τέτοια μια κίνηση, όμως στον μαγικό κόσμο του NΒΑ ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Θα έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί αναφορικά με τον Βάσα Μίτσιτς και το μέλλον του. Εάν πάντως έχουμε την ανατροπή και επιστρέψει στην Ευρώπη, τότε πολλές ομάδες θα... σφαχτούν στα πόδια του παίκτη. Το ταλέντο του πάντως μοιάζει βέβαιο πως ανήκει στο ΝΒΑ.