Ο Μόουζες Ράιτ βάζει... δύσκολα στον Ολυμπιακό: Το εκρηκτικό ξεκίνημα, το συμβόλαιό του και ο «γρίφος» Μπαρτζώκα με επιστροφή Μιλουτίνοφ

Μόουζες Ράιτ

Ο Μόουζες Ράιτ βάζει... δύσκολα στον Ολυμπιακό: Το εκρηκτικό ξεκίνημα, το συμβόλαιό του και ο «γρίφος» Μπαρτζώκα με επιστροφή Μιλουτίνοφ

Ο Μόουζες Ράιτ έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την απόδοσή του από τη στιγμή που έπιασε λιμάνι στον Ολυμπιακό και στον Πειραιά, με τον Αμερικανό να έχει προκαλέσει έναν... ιδιαίτερο πονοκέφαλο στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός, όταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έμεινε εκτός, βρέθηκε σε αδιέξοδο, καθώς χρειαζόταν άμεσα ενίσχυση στο «5». Και έτσι έπραξε, βρίσκοντας ένα… διαμαντάκι, τον Μόουζες Ράιτ.

Ο Αμερικανός με το καλημέρα έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Έχει προλάβει να δώσει 3 ματς στην Ευρωλίγκα, με δύο εξ αυτών να είναι διψήφια. Δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και εξαιρετική παρουσία κι εκεί, όμως το «μπαμ» ήρθε με τον παναθηναϊκό, όταν και στάθηκε εξαρετικά απέναντι στον Ματίας Λεσόρ, κερδίζοντας πάμπολες μονομαχίες.

Έχει σαφώς και αρνητικά. Είναι ακόμη άγουρος και αυτό τον κάνει πολλές φορές να μπαίνει μέτρια στο ματς, ανεβάζοντας στροφές την δεύτερη φορά που περνά στο παρκέ.

Μόουζες Ράιτ © Intime

Λογικό βέβαια. Ας μην ξεχνάμε πως ο Μόουζες Ράιτ δεν έχει παίξει ποτέ άλλοτε σε αυτό το επίπεδο. Μέσα από τον Ολυμπιακό ανεβαίνει σκαλοπάτι και δείχνει ότι ανήκει στην ελίτ. Βέβαια θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο μέχρι να εγκλιματιστεί πλήρως και να μην έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα, όμως το πρώτο δείγμα γραφής είναι εξαιρετικό.

Πάμε όμως να δούμε ένα βήμα παραπέρα. Ο Ολυμπιακός δεν τον έκλεισε για μόνο 6 μήνες. Αντιθέτως, επένδυσε πάνω του και το καλοκαίρι θα έχει την επιλογή να τον κρατήσει. Και εξάλλου, εάν συνεχίσει έτσι, δεν θα έχει αφήσει και πολλά περιθώρια.

Το +1 πάντως έχει και άλλη ανάγνωση. Εάν ο Ράιτ (όπως και γίνεται) συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο, ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα τον αφήσει να φύγει. Εξάλλου ήθελε να είναι και καλυμμένος. Γιατί να συστήσει έναν παίκτη στο επίπεδο της κορυφαίας διοργάνωσης κι εκείνος σταθεί, τότε γιατί να μην έχει τον πρώτο λόγο για να τον κρατήσει.

Πάμε όμως στο δύσκολο κομμάτι. Ο Μόουζες Ράιτ ήρθε στην θέση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος τραυματίστηκε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Όπως όλα δείχνουν, η αποθεραπεία του πήγε λίγο πίσω, με τον Ολυμπιακό να τον περιμένει τις νέες εξετάσεις του παίκτη, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρα τα δεδομένα. Πάντως, με δεδομένο πως ο Μιλουτίνοφ αναμένεται πίσω περίπου μέσα Μαρτίου, δεν θα μας κάνει εντύπωση εάν ο Μπαρτζώκας πάρει μια δύσκολη απόφαση, αφήνοντας τον πλέον ποιοτικό και ακριβοπληρωμένο παίκτη του εκτός.

Δεν είναι εύκολη απόφαση αυτή. Και να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν περίμενε πως θα παιζόταν τέτοιο δίλημμα στο μυαλό του Μπαρτζώκας.

Παρόλα αυτά, ο Μόουζες Ράιτ, με την εξαιρετική του απόδοση, δείχνει πως μπορεί να φέρει και έκπληξη. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα και το πώς θα αποφασίσει να πορευτεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός…

Μπαρτζώκας στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει 25-30 εκατ. με βασικό στόχο να μας κερδίσει. Όσο δεν το καταφέρνει είναι ένα credit για εμάς» (vid)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

23:57 - 18.02.2024

Μπαρτζώκας στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει 25-30 εκατ. με βασικό στόχο να μας κερδίσει. Όσο δεν το καταφέρνει είναι ένα credit για εμάς» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στα «Δύο Αοράκια» επί του Παναθηναϊκού και στάθηκε στην στήριξη των προέδρων αλλά και στο ομαδικό μπάσκετ της ομάδας του.