Πλήγμα στην Μπασκόνια: Χωρίς Μονέκε στον «τελικό» με την Βίρτους Μπολόνια

Πλήγμα στην Μπασκόνια: Χωρίς Μονέκε στον «τελικό» με την Βίρτους Μπολόνια

Sportal newsroom 13:24 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 18.04.2024

Πολύ άσχημη εξέλιξη για την Μπασκόνια, η οποία θα παραταχθεί στο μεγάλο παιχνίδι με την Βίρτους Μπολόνια χωρίς τον Τσίμα Μονέκε.

Με μια πολύ σημαντική απουσία θα παραταχθεί στο παιχνίδι με την Βίρτους Μπολόνια η Μπασκόνια, καθώς ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» της ομάδας του τη φετινή σεζόν, τον Τσίμα Μονέκε.

Ο Νιγηριανός άσος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο πρώτο παιχνίδι του Play-In κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, τον οποίο αποκόμισε στο πρώτο μέρος του αγώνα στην Stark Arena του Βελιγραδίου. Κάτι που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί και να βρίσκεται στο 100% σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου, με τους Βάσκους να επηρεάζονται σημαντικά από τον τραυματισμό αυτό.

Η Μακάμπι το τελευταίο εμπόδιο του Παναθηναϊκού πριν το Βερολίνο
EUROLEAGUE

05:01 - 17.04.2024

Η Μακάμπι το τελευταίο εμπόδιο του Παναθηναϊκού πριν το Βερολίνο

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού για το Βερολίνο. Η ομάδα του Ισραήλ επικράτησε της Μπασκόνια με σκορ και πήρε το εισιτήριο για τα playoffs της Euroleague, εκεί όπου θα κοντραριστεί με μειονέκτημα έδρας με τον Παναθηναϊκό, με έπαθλο την παρουσία τους στο Final 4. Κορυφαίος των νικητών ήταν o Λορέντο Μπράουν που σημείωσε 29 πόντους, ενώ 26 πρόσθεσε ο Μπόλντγουιν.

Ο Μονέκε έκανε προσπάθεια να επιστρέψει στη δράση και να τεθεί στη διάθεση του Ιβάνοβιτς για τον «τελικό» απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, του Λούκα Μπάνκι, όμως οι πόνοι δεν υποχώρησαν. Δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί και έτσι ο έμπειρος προπονητής το έθεσε εκτός για την αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα που θα κρίνει το μέλλον και των δύο στην Euroleague.

Το δέλεαρ για το παιχνίδι που έρχεται την Παρασκευή είναι μεγάλο, καθώς η ομάδα που θα κερδίσει την αναμέτρηση στην Fernando Buesa Arena θα πάρει το 8ο και τελευταίο εισιτήριο των playoffs και θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, με μειονέκτημα έδρας, με φόντο το Final 4 του Βερολίνου.

Σε αυτή την do or die αναμέτρηση ωστόσο, η Μπασκόνια θα παραταχθεί με μια πολύ σημαντική απουσία, μιας και ο Τσίμα Μονέκε τέθηκε νοκ άουτ, στερώντας μια πάρα πολύ σημαντική λύση από την ομάδα του.