Οι Νετς απέλυσαν τον προπονητή τους, Ζακ Βον

Οι Νετς απέλυσαν τον προπονητή τους, Ζακ Βον

Χρήστος Τσάλτας 19:15 - 19.02.2024

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκονται οι Μπρούκλιν Νετς, καθώς ο Ζακ Βον αποτελεί παρελθόν, πληρώνοντας την... κατάρρευση των τελευταίων εβδομάδων.

Η σεζόν των Μπρούκλιν Νετς ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες και στόχους, όμως στην πορεία τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Η ομάδα της Νέας Υόρκης έχει χάσει την επαφή της με τις πρώτες θέσεις, καθώς έχει υποχωρήσει στο 21-33, μετρώντας 6 ήττες στα τελευταία 10 παιχνίδια.

Ο Σον Μαρκς και οι συνεργάτες του έκριναν πως η ομάδα χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ, ώστε να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Και αυτό βρέθηκε, με τον Ζακ Βον να... πληρώνει το μάρμαρο για την πορεία της φετινής σεζόν.

Η αιτία της κίνησης αυτής ήταν πως οι ιθύνοντες των Νετς είχαν χάσει την πίστη τους στις δυνατότητες του Βον, αλλά και το κατά πόσο θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα σε τροχιά πλέι οφ. Συν τοις άλλοις, η ομάδα από το Μπρούκλιν στα τελευταία παιχνίδια παρουσίαζε πολύ άσχημη εικόνα, με το παιχνίδι κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς να είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Οι Νετς είχαν γνωρίσει ταπεινωτική ήττα με 136-86, με το παιχνίδι αυτό να είναι το τελευταίο του Αμερικανού κόουτς στον πάγκο της ομάδας.

Επιπλέον, οι ιθύνοντες την ομάδα πίστευαν πως ένας από τους λόγους που δεν μπορούσαν να προσελκύσουν έναν σταρ πρώτου επιπέδου ήταν η παρουσία του Βον, κάτι που οδήγησε στην απόλυσή του την Δευτέρα (19/02).