Το πάρτι του Σαμπόνις στο Μπρούκλιν με καλεσμένους τους Νετς και νικητές τους Κινγκς (vid)

Ντομάντας Σαμπόνις

i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Το πάρτι του Σαμπόνις στο Μπρούκλιν με καλεσμένους τους Νετς και νικητές τους Κινγκς (vid)

Σε μία ιστορική βραδιά για τους Σακραμέντο Κινγκς, που θα τελειώσουν τη σεζόν με περισσότερες νίκες από ήττες για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, ο Ντομάντας Σαμπόνις διέλυσε τους Νετς με 24 πόντους και 21 ριμπάουντ οδηγώντας τους Βασιλιάδες στη νίκη με 101-96.

Οι Σακραμέντο Κινγκς φέτος έχουν αποθεωθεί πολλάκις για τον τρόπο που αγωνίζονται, την αποτελεσματικότητα στην επίθεση και τον δελεαστικό τρόπο παιχνιδιού τους. Ο ΝτιΑρόν Φοξ έχει πάρει τα εύσημα, ο κόουτς Μάικ Μπράουν επίσης, ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις κυριαρχεί σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του γηπέδου. 

Ο Λιθουανός στο Μπρούκλιν έκανε τους Νετς να υποφέρουν, τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 21 ριμπάουντ και με αυτά τα νούμερα στην στατιστική του οδήγησε τους Βασιλιάδες στη νίκη με 101-96

Μάλιστα, αυτή ήταν η νίκη νούμερο 42 για τους Καλιφορνέζους και αν σκεφτούμε ότι έχουν 27 ήττες και απομένουν 13 παιχνίδια για να ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια της σεζόν αυτό σημαίνει ότι: Το Σακραμέντο θα ολοκληρώσει την παρουσία του στη regular season με θετικό ρεκόρ. Δηλαδή, με περισσότερες νίκες από ήττες, γεγονός που έχει να συμβεί από τη σεζόν 2005-2006, όταν ο Ρικ Εϊντελμαν είχε οδηγήσει την ομάδα σε 44-38 έχοντας στο παρκέ τους Πέτζα Στογιάκοβιτς, Μάικ Μπίμπι, Ρον Αρτέστ, Μπραντ Μίλερ, τον Μπόνζι Ουέλς και τον Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ

Οι Πέισερς έριξαν... κρύο νεαρό στα πρόσωπα των Μπακς, ο Αντετοκούνμπο δεν αντέδρασε και νίκησαν στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

05:59 - 17.03.2023

Οι Πέισερς έριξαν... κρύο νεαρό στα πρόσωπα των Μπακς, ο Αντετοκούνμπο δεν αντέδρασε και νίκησαν στο Μιλγουόκι (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, βγήκε εκτός ρυθμού, πρόλαβε να σημειώσει 25 πόντους, αλλά οι Ινδιάνοι -παρά τις απουσίες τους- αιφνιδίασαν τους Μπακς και έφυγαν με τη νίκη από το Μιλγουόκι. Τα Ελάφια παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης και έχουν 20 νίκες στα τελευταία 23 ματς.

Στο… τώρα οι Κινγκς με άνεση αναμένεται να προσπεράσουν το παρελθόν και μάλιστα αντιλαμβάνονται πως οι Νάγκετς είναι αρκετά μπροστά για το Νο 1 της Δύσης, αλλά βρίσκονται στη δεύτερη θέση και μπορούν να προστατεύσουν τα κεκτημένα από τους Μέμφις Γκρίζλις που ακολουθούν έχοντας μία νίκη λιγότερη. 

Για τους Νετς, παρά την ήττα, ο αγώνας συνεχίζεται. Εχουν ρεκόρ 39-31 και έναν μικρό έλεγχο για την έκτη θέση που οδηγεί απευθείαν στα play offs. Μόνο οι Μαϊάμι Χιτ τους απειλούν (38-33) και προφανώς δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα.