Ασφυκτική πίεση από τους Πέλικανς στους Χοκς: Θέλουν τον Μάρεϊ και τον Οκόνγκου (vids)
i

© photo by Todd Kirkland / Getty Images / Ideal Images

Ασφυκτική πίεση από τους Πέλικανς στους Χοκς: Θέλουν τον Μάρεϊ και τον Οκόνγκου (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:21 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 08.02.2024

Την τελευταία μέρα των ανταλλαγών για την χειμερινή περίοδο (8/2), ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αγοράς είναι ο ΝτεΖούντε Μάρεϊ. Οι Πέλικανς έχουν κάνει ήδη την πρότασή τους στους Χοκς, θέλουν και τον Ονιεκα Οκόνγκου και προσφέρουν ένα πακέτο με μελλοντική προοπτική για την ομάδα της Ατλάντα.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο ΝτεΖούντε Μάρεϊ των Ατλάντα Χοκς έχει λάβει μέρος σε δεκάδες σενάρια ανταλλαγής. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο παραχώρησής του, αν φυσικά προκύψουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις τους. Οι Λέικερς έλαβαν μέρος στις φήμες, ακόμα και οι... πρώην τους Σπερς, ενώ «ακούστηκα» από το βάθος οι Νικς και οι Σίξερς. 

Τώρα, που φθάσαμε στην τελευταία μέρα της διορίας για ανταλλαγές (8/2) της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου κι ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα, οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς εμφανίζονται δυναμικά στο προσκήνιο. 

Μάλιστα με τον τρόπο που τα αμερικάνικα μέσα προσεγγίζουν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας των δύο οργανισμών, δίνουν ισχυρές πιθανότητες στους Πελεκάνους να αποκτήσουν τον βασικό γκαρντ της ομάδας από την Τζόρτζια, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο προσφέρει 21,4 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ. 

Το εντυπωσιακό είναι πως η Νέα Ορλεάνη, προκύπτει ότι δεν ζητάει μόνο αυτόν, αλλά θέλει τα Γεράκια να τους παραχωρήσουν και τον νεαρό (και ανερχόμενο) σέντερ, Ονιέκα Οκόνγκου

Μάλιστα, για να επιτευχθεί το Deal φαίνεται πως δεν συμπεριλαμβάνουν στην προσφορά τους τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ουσιαστικό νόημα στις συζητήσεις, αλλά απευθύνονται στους Χοκς προσφέροντάς τους περισσότερο μία ευκαιρία για το μέλλον. 

O Χάισμιθ των Χιτ χτύπησε άνθρωπο με το αυτοκίνητο - Ακρωτηριάστηκε και η ζωή του παραμένει σε κίνδυνο
NBA

09:10 - 08.02.2024

O Χάισμιθ των Χιτ χτύπησε άνθρωπο με το αυτοκίνητο - Ακρωτηριάστηκε και η ζωή του παραμένει σε κίνδυνο

Πηγαίνοντας στο γήπεδο για την εντός έδρας αναμέτρηση των Χιτ με τους Σπερς, ο Χέιγουντ Χάισμιθ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο. Για να επιβιώσει οι γιατροί αναγκάστηκαν να του κόψουν το πόδι και δεν είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρει!

Ο ταλαντούχος rookie Τζόρνταν Χόκινς, ίσως να είναι ο παίκτης-κλειδί, ενώ οι Πέλικανς διαθέτουν και μερικά έξτρα μελλοντικά draft pick πρώτου γύρου που μπορεί να φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα στην υπόθεση. 

Όπως και να έχει σύντομα θα υπάρξει η τελική απόφαση, χωρίς βέβαια να θεωρείται απίθανη μία εμπλοκή κάποια ομάδας που θα κινηθεί με φόρα προς τον ΝτεΖούντε Μάρεϊ