O Τζόρνταν Πουλ βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα - Πίστεψε ότι το σουτ του θα είναι εύστοχο, αλλά δεν ήταν... (vids)
i

printscreen

O Τζόρνταν Πουλ βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα - Πίστεψε ότι το σουτ του θα είναι εύστοχο, αλλά δεν ήταν... (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:10 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 29.10.2023

Στην Ουάσινκγκτον οι Ουίζαρντς προστάτευσαν την έδρα τους, νίκησαν τους Γκρίζλις (113-106) και ο Τζόρνταν Πουλ ήταν ο πρώτος σκόρερ τους. Έβαλε 27 πόντους, δημιούργησε όμορφα στιγμιότυπα, αλλά και ένα... αστείο. Το σουτ του από τη γωνία πίστεψε πως θα είναι εύστοχο, εκτέλεσε, γύρισε την πλάτη του στην κερκίδα, αλλά η μπάλα κατέληξε στο σίδερο!

Όταν ο Τζόρνταν Πουλ μετακόμιζε από το Γκόλντεν Στέιτ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όλοι κατάλαβαν πως το παιχνίδι των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς στο εξής θα καθοριστεί από αυτόν. Στα χρόνια του με τους Ουόριορς ναι μεν ήταν η τρίτη, τέταρτη ή και πέμπτη επιλογή των Πολεμιστών στην επίθεση, αλλά είχε δείξει μεγάλο μέρος των χαρισμάτων.

Όπως έδειξε και μέρος των αδυναμιών του, που έχουν να κάνουν κυρίως με την παρορμήση. Είναι γρήγορος στην σκέψη και στην εκτέλεση, μα κάποιος φορές είναι και βιαστικός. Τα ξημερώματα της Κυριακής (29/10) πάντως, με 27 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μάγων (τον ακολούθησε ο Κάιλ Κούζμα με 21, αλλά και 13 ριμπάουντ) και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 113-106 επί των Μέμφις Γκρίζλις.   

Στο ξεκίνημα του αγώνα και συγκεκριμένα 7'10'' πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου πήρε τη μπάλα στη γωνία έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Ήταν αμαρκάριστος και μονομιάς πήρε το σουτ. Όταν η μπάλα ήταν στον αέρα και πριν φθάσει στον... προορισμό ο 24χρονος γκαρντ θεώρησε ότι η κατάληξη της τροχιάς θα ήταν επιτυχημένη γι' αυτόν. Έτσι, αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη του στον πάγκο των Μέμφις Γκρίζλις με υπέρμετρη σιγουριά. Πολύ σύντομα όμως, κατάλαβε πως ήταν άστοχος. 

Πάλι καλά που δεν το πανηγύρισε κιόλας για να εκτεθεί ανεπανόρθωτο και να κάνει... παρέα στον Νικ Γιανγκ, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε έναν από τα πιο αστεία highlights των τελευταίων χρόνων. O πρώην ΝΒΑer και πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2018), φέτος επέστρεψε στη δράση και αγωνίζεται στο Μακάου, μία περιφέρεια του Χονκ Κονγκ που ανήκει διοικητικά στην Κίνα. Tον καιρό που έπαιζε στους Λος Άντζελες Λέικερς (2013-17) σε έναν αγώνα κόντρα στους Νικς πανηγύρισε άστοχο τρίποντο. Και όταν κατάλαβε ότι ήταν άστοχο εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. 

Το ίδιο βέβαια, με ακόμα πιο... γραφικό τρόπο, έχει πάθει και ο νυν σταρ της Μονακό, Κέμπα Ουόκερ. Πριν από έξι χρόνια κι ενώ πρωταγωνιστούσε στο ΝΒΑ με τους Σάρλοτ Χόρνετς βιάστηκε να αποφασίσει για το ποια θα είναι η κατάληξη του σουτ του! Γύρισε επιδεικτικά την πλάτη, πριν η μπάλα φθάσει στο αντίπαλο στεφάνι, κούνησε τους ώμους του εν είδει πανηγυρισμού, αλλά η πορτοκαλί... θεά τον «πούλησε». 

Tags: